BDDK’dan kredi kartı limit düzenlemesine ilişkin açıklama

Yerel Haberler - 31.01.2026 - 15:40

ANKARA-BHA

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarında uygulanacak limit düzenlemesine ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi. Açıklamada, söz konusu kararların bir paket halinde alındığı ve finansal istikrarın desteklenmesi amacıyla ilgili kurumlarla eş güdüm içinde yürütüldüğü belirtildi. Düzenlemenin temel hedefleri arasında tüketicinin korunması, alt gelir gruplarının desteklenmesi ve yasa dışı bahisle mücadele yer aldı.

Limitler gelirle orantılı olacak

BDDK tarafından yapılan açıklamada, kredi kartı limit düzenlemesiyle kullanıcıların gelirleriyle uyumlu harcama yapmalarının amaçlandığı ifade edildi. Aralık 2025 verilerine göre sektörde yaklaşık 13 trilyon 300 milyar liralık bireysel kredi kartı limiti bulunduğu bildirildi. Açıklamada, toplam limitin yüzde 21’inin kullanıldığı, yüzde 79’unun ise kullanılmadığı bilgisi paylaşıldı.

Kullanıcıların büyük bölümü etkilenmiyor

Sektörde yaklaşık 41 milyon kredi kartı kullanıcısı bulunduğu belirtilen açıklamada, kullanıcıların yüzde 75’inin kredi kartı limitinin 400 bin liranın altında olduğu kaydedildi. Bu nedenle kredi kartı kullanıcılarının yüzde 75’inin düzenlemeden etkilenmeyeceği vurgulandı. Ayrıca 400 bin lira kredi kartı limiti olan kullanıcıların limitlerinde herhangi bir kesintiye gidilmeyeceği ifade edilirken, kredi kartı limitlerinin gelirin dört katına kadar çıkarılmasının önünde bir engel bulunmadığı bildirildi.

Yerel Haberler Sanat dünyası ve alevi-bektaşi kanaat önderlerinden ortak “Nevruz” mesajı

Yerel Haberler Fenerbahçe’de sürpriz veda! Fred kararını verdi

Yerel Haberler Sanat dünyası ve alevi-bektaşi kanaat önderlerinden ortak “Nevruz-ı Sultan” mesajı

Yerel Haberler Victor Osimhen ameliyat olacak: Geri dönüş tarihini açıkladı

Yerel Haberler Türkiye’de 5G dönemi başlıyor

Yerel Haberler Denizlerde 325 bin ton atık temizlendi

Yerel Haberler Trump’tan ateşkes yok: “Karşı taraf yok olurken durulmaz”

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nevruz’ta barış vurgusu

Yerel Haberler Enerji krizi günlük 2 milyar dolara ulaşıyor

Yerel Haberler Baharda kış: Bayburt’ta kar kalınlığı 2 metreyi aştı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021