Yerel Haberler - 05.03.2026 - 0:00
YAŞAR YILDIZ / BAYBURT – BHA
Ramazan’ın 14’ünü 15’ine bağlayan gece gerçekleştirilen etkinlik kapsamında belediye ekipleri iftar sonrasında mahalle mahalle dolaşarak çocuklara çeşitli ikramlarda bulundu. Asırlardır sürdürülen bu gelenekte çocuklar, kapı kapı gezerek şeker, çerez ve farklı atıştırmalıklar toplarken, şehir genelinde renkli ve neşeli görüntüler oluştu. Etkinliğe katılarak çocukların heyecanına ortak olan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, on beşi geleneğinin Türkiye'nin hiç bir yerinde olmadığını söyledi ve Bayburt’un kültürel mirasında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.
Başkan Memiş, her yıl Ramazan ayında büyük bir coşkuyla kutlanan bu özel gecede çocukların mutluluğuna katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek çocukların yüzündeki tebessümün kendileri için en büyük motivasyon kaynağı olduğunu belirtti ve bu köklü geleneğin gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi. Bayburt’ta Ramazan ayına ayrı bir anlam katan On Beşi etkinliği hem çocukların unutulmaz anlar yaşamasına hem de mahalle kültürünün canlı tutulmasına katkı sağlıyor.
Yerel Haberler Prof. Dr. Zakir Avşar: Başkasının makası ile ip kesmek yahut kronik Türkiye karşıtlığı
Yerel Haberler Kişisel Veriler İçin Reality Show Rehberi Tanıtılacak
Yerel Haberler Çavdır’da bilim şöleni TÜBİTAK Fuarı büyük gördü
Yerel Haberler İsrail donanması, Küresel Sumud Filosu’na müdahale etti
Yerel Haberler İkinci el yenilenmiş cihazlar kimlikli ürün dönemi başlıyor
Yerel Haberler Kremlin: Nükleer kıyamet ihtimali göz ardı edilemez
Yerel Haberler Bursa’dan eğitim dünyasına yeni bir kavram: “Umut Zekâsı”
Yerel Haberler Bucak’ta 183 Gönüllüye AFAD’dan çadır kurma eğitimi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021