Yerel Haberler - 17.05.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Türkiye’nin en önemli su kaynaklarından Atatürk Barajı başta olmak üzere birçok bölgede doluluk oranlarının yüzde 90’ın üzerine çıktığı belirtildi.
Üç büyükşehirde ise farklı seviyeler dikkat çekti. İstanbul’da genel doluluk oranı yüzde 71,6 olarak ölçülürken, Ömerli ve Elmalı barajlarında oran yüzde 90’ın üzerine çıktı. Ankara’da baraj doluluğu yüzde 45.72 seviyesinde kalırken, İzmir’de bu oran yüzde 47,3 olarak kaydedildi.
Yağışların etkili olduğu Bursa’da doluluk oranı yüzde 82’ye, Antalya’da yüzde 76,7’ye yükseldi. Muğla ise yüzde 97,4 ile en yüksek seviyelerden birine ulaştı.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kar sularının etkisiyle barajların büyük bölümünün tam kapasiteye yaklaştığı belirtilirken, Samsun’daki Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu barajlarında doluluk oranının yüzde 100’e ulaşması nedeniyle kontrollü su tahliyesine geçildiği aktarıldı.
Yerel Haberler Kars Valisi Ziya Polat’tan esnaf ziyareti
Yerel Haberler Malatya merkezli 7 ilde yıkım operasyonu: 14 tutuklama
Yerel Haberler Yeşilyurt’a yeni kreş ve gündüz bakımevi yapılacak
Yerel Haberler Yasa dışı bahis operasyonunda 102 şüpheli yakalandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021