Yerel Haberler - 03.02.2026 - 14:57
ANKARA-BHA
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir sivil toplum kuruluşunun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlara ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, söz konusu içeriklerin incelendiği ve hukuki sürecin başlatıldığı belirtildi.
Bakanlık açıklamasında, hayvan haklarına dikkat çekme iddiasıyla yapılan paylaşımlarda çocukların, engellilerin ve yaşlıların fotoğraflarının “sahiplendirme ilanı” formatında sunulduğu, “aşıları tam” gibi ifadelerin kullanıldığı ifade edildi. Bu paylaşımlarla kişilerin birer nesne gibi gösterildiğinin tespit edildiği bildirildi.
Açıklamada, söz konusu içeriklerin sosyal medyada yeniden dolaşıma girmesinin ardından harekete geçildiği belirtilerek, ilgili paylaşımlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi. Ayrıca, içeriklerin yayından kaldırılması ve erişimin engellenmesi için gerekli yasal süreçlerin başlatıldığı aktarıldı.
Bakanlık, çocukların, engellilerin ve yaşlıların kişilik haklarını hedef alan paylaşımlarla ilgili hukuki işlemlerin sürdüğünü bildirdi. Açıklamada, insan onurunu zedeleyen içeriklere karşı gerekli adımların atılmaya devam edileceği ifade edildi.
Yerel Haberler Fenerbahçe’de sürpriz veda! Fred kararını verdi
Yerel Haberler Victor Osimhen ameliyat olacak: Geri dönüş tarihini açıkladı
Yerel Haberler Türkiye’de 5G dönemi başlıyor
Yerel Haberler Denizlerde 325 bin ton atık temizlendi
Yerel Haberler Trump’tan ateşkes yok: “Karşı taraf yok olurken durulmaz”
Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nevruz’ta barış vurgusu
Yerel Haberler Enerji krizi günlük 2 milyar dolara ulaşıyor
Yerel Haberler Baharda kış: Bayburt’ta kar kalınlığı 2 metreyi aştı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021