Bahçeli: Türk bayrağı bağımsızlığımızın simgesidir

Yerel Haberler - 21.01.2026 - 10:11

ANKARA-BHA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mardin’in Nusaybin ilçesinde Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Bahçeli, “Terörsüz Türkiye” ve “Terörsüz Bölge” hedefleri doğrultusunda atılan adımların hız kazanmasıyla birlikte provokasyonların da arttığını ifade etti.

“Provokasyonlar tehlikeli boyuta ulaştı”

Bahçeli, açıklamasında, terörle mücadele sürecinde barış ve istikrar ortamının güçlenmesinin bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirtti. Türkiye’nin ve bölge ülkelerinin güvenlik arayışlarına karşı çeşitli mihrakların provokatif girişimlerde bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, bu girişimlerin “Terörsüz Türkiye” hedefini sekteye uğratmaya yönelik olduğunu kaydetti.

“Bayrağa yönelik saldırı en ağır provokasyon”

Nusaybin’de yaşanan bayrak olayına değinen Bahçeli, Türk bayrağına yönelik saldırının bugüne kadar yaşanan provokasyonlar arasında en ağır olanlardan biri olduğunu ifade etti. Bahçeli, olayın tüm yönleriyle araştırılması gerektiğini belirterek, saldırının arkasında yer alan kişi ya da yapıların tespit edilerek cezalandırılması çağrısında bulundu. Açıklamasında, Türk bayrağının bağımsızlığın, milli birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu vurguladı.

Bahçeli, terörle mücadelede kararlılığın sürdürüleceğini belirterek, provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini kaydetti. Açıklamasında ayrıca, terör örgütleriyle mücadelede taviz verilmeyeceğini ve milli değerlere yönelik saldırılara karşı gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Yerel Haberler Orman yangınlarına karşı denetimler artırıldı: “Ormana çöp atma” uyarısı

Yerel Haberler Bakan Gürlek: Faili meçhul dosyalarda yeni gelişmeler yaşandı

Yerel Haberler Avrupa’dan 13 noktadan Bodrum’a direkt uçuş

Yerel Haberler Özbekistan Milli Haber Ajansı ile TDGF arasında iş birliği görüşmesi

Yerel Haberler İMEF’ten dijital şiddet ve siber zorbalığa karşı farkındalık paneli

Yerel Haberler Alucra’da köy yollarına tepki: Sembolik olarak kazma kürekle onardılar

Yerel Haberler Malatya’da altyapı çalışmaları devam ediyor

Yerel Haberler Beypazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü: Beypazarı oldukça ziyaretçi alan bir yerdir

Yerel Haberler YKS’de kimlik engeline geçit verilmedi

Yerel Haberler AK Parti’den 12. Yargı Paketi: 30 maddelik teklif TBMM’ye sunuldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021