Ayda 6 bin hurda sayaç yenilenerek kullanıma sunuluyor

Yerel Haberler - 27.01.2026 - 8:26

ANKARA – BHA

Çalışma kapsamında ayda yaklaşık 6 bin sayaç, bakım ve onarım süreçlerinden geçirilerek abonelerin hizmetine sunuluyor. Uygulama sayesinde hem kamu kaynakları verimli kullanılıyor hem de maliyetler azalıyor.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, kaynakların verimli kullanılması ve kamu tasarrufunun artırılması amacıyla önemli bir uygulamayı hayata geçirdi.

Kullanım dışı kalan, eski ve hurda vaziyetteki mekanik su sayaçları, ASKİ bünyesinde bulunan Sayaç Atölyesi’nde yenilenerek tekrar abonelerin kullanımına sunuluyor.

Abone işleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında, sayaçlar önce arıza tespit sürecinden geçiriliyor daha sonra tamir, bakım ve onarım işlemleri gerçekleştiriliyor. Yenilenen sayaçlar, ASKİ Genel Müdürlüğü test merkezinde yapılan kontrollerin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Sanayi Müdürlüğü’nün de onayıyla kullanıma hazır hale getiriliyor. Uygulamayla hem kamu kaynaklarının verimli kullanılması hem de maliyetlerin azaltılması hedefleniyor.

6 bine yakın sayaç öz kaynaklarla tamir ediliyor

Çalışmalara ilişkin bilgi veren ASKİ Genel Müdürlüğü Sayaç Sökme, Takma, Bakım ve Onarım Şube Müdürü Feride Duygu Bahadır, süreci şu sözlerle anlattı:

“Bu projedeki hedefimiz, hurdaya ayrılan hız esaslı mekanik sayaçlarımızın kendi öz kaynaklarımızla tamirini yaparak tekrar kullanımını sağlamak. Ayda yaklaşık 6 bine yakın mekanik sayacın tamirini burada yapıyoruz, kendi ustalarımızla yapıyoruz bu tamiri. Tamiri yaptıktan sonra sayaçlarımızı tabii ki direkt kullanmıyoruz, kendi kalibrasyon merkezimizde, test merkezimizde bu sayaçların testini yapıyoruz. Sayaçlarımız doğru çalıştığı durumlarda, İl Sanayi Müdürlüğü’nden bir uzmanımız geliyor, onlarla beraber tekrar test yapıyoruz ve artık son onay veriliyor, son onay verildikten sonra sayaçlar sökme takma ustalarımız tarafından yerlerine takılıyor.”

Yerel Haberler Kars 36 Spor’lu Kubilay Kaan Kundakçı son yolculuğuna uğurlandı

Yerel Haberler Enerji krizi günlük 2 milyar dolara ulaşıyor

Yerel Haberler Baharda kış: Bayburt’ta kar kalınlığı 2 metreyi aştı

Yerel Haberler Anahtar Parti, AK Parti ile bayramlaştı

Yerel Haberler Bakan Memişoğlu’ndan ilaç müjdesi: 36 ilaç geri ödeme listesinde

Yerel Haberler İstanbul’da “Huzur” operasyonu: 527 gözaltı

Yerel Haberler 29 ilde DEAŞ’a yönelik operasyon: 139 gözaltı

Yerel Haberler Körfez hattında füze yağmuru: Binlerce saldırı

Yerel Haberler Asensio için kritik viraj: Dünya Kupası umudu sürüyor

Yerel Haberler Esenler’de yolcu otobüsü alev alev yandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021