Asgari ücret için ilk toplantı başladı

Yerel Haberler - 12.12.2025 - 11:18

ANKARA-BHA

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2026’da geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Toplantı öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile Bakanlıkta bir araya geldi. Bakan Işıkhan, Ağar’ın asgari ücreti belirleme sürecine ilişkin taleplerini dinledi.

Tarafların değerlendirmeleri ele alındı

Görüşmede, her iki tarafın yaklaşım ve değerlendirmelerinin Komisyon’un çalışmaları açısından önem taşıdığı ifade edildi. Bakan Işıkhan, sosyal diyalog ve istişare mekanizmalarının güçlendirilmesine dikkat çekti.

Sosyal diyalog mesajı

Işıkhan, sendikaların beklenti, teklif ve önerilerinin değerlendirileceğini belirterek, “Bakanlık olarak sosyal diyaloğu esas alan bu çalışmalarımızı Komisyon olarak sürdüreceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun işleyişi içinde sosyal diyaloğa açık olarak süreci tamamlayacağımıza inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Komisyonun çalışmalarına önümüzdeki günlerde devam etmesi bekleniyor.

Yerel Haberler Keçiören Belediyesi personeline stres yönetimi eğitimi

Yerel Haberler Sosyal medya ilanlarına milyonluk ceza

Yerel Haberler Fransa genelinde protestolar: Çatışmalar ve gözaltılar yaşandı

Yerel Haberler İstanbul’da selden etkilenen esnafa 80 milyon lira destek

Yerel Haberler Taşa işlenen 12 bin yıllık sır: Göbeklitepe

Yerel Haberler Resmî Gazete’de bugün: 18 Ekim 2026 Resmi Gazete kararları

Yerel Haberler Yağışlı haftanın ardından sıcaklıklar artacak mı?

Yerel Haberler Süper Lig’de günün fikstürü: 3 karşılaşma oynanacak

Yerel Haberler Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

Yerel Haberler Savunma sanayiinde 20 milyar dolarlık sözleşme hedefi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021