Artvin STK’lar Birliği 4. Toplantısı ASFK Başkanı Dağ başkanlığında gerçekleştirdi

Yerel Haberler - 01.02.2026 - 6:36

Bayram SARAYOĞLU / ARTVİN – BHA

Toplantı, ASKF Başkanı Sadettin Dağ başkanlığında yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dağ, sivil toplum kuruluşlarının kent yönetiminde önemli bir rol üstlendiğini belirterek, “Artvin’in sorunlarını ortak akılla ele almak ve çözüm üretmek adına bir araya geliyoruz. STK’lar arasındaki dayanışmayı güçlendirmek ve kamuoyuna katkı sunmak istiyoruz” dedi.

Toplantıda, Artvin ili genelinde ulaşım, trafik ve şehir içi düzenlemelere ilişkin mevcut durum ele alındı. Özellikle mesai başlangıç ve bitiminde araç trafiğinde yaşanan yoğunluk gündeme getirilerek, bu soruna yönelik çözüm önerileri değerlendirildi.

Görüşmelerde ayrıca Artvin’de ekonomik yaşam, esnaf ve üreticilerin karşılaştığı sorunlar ile bu sorunlara yönelik çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Gençlik, spor, sosyal ve kültürel faaliyetlerin Artvin’de geliştirilmesine yönelik yapılabilecek çalışmalar, istihdam, göç ve genç nüfusun ilde tutulmasına ilişkin çözüm yolları da toplantının önemli gündem maddeleri arasında yer aldı.

Toplantıda, kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları arasında iş birliğinin artırılmasına yönelik öneriler değerlendirilirken, STK’lar Birliği’nin önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladığı ortak faaliyetler ve toplantı takvimi de görüşüldü.

Toplantı, birlik üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmesi ve çözüm yollarının karşılıklı değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Yerel Haberler IPARD III Programı’nda 95 projeye 1,2 milyar lira hibe desteği

Yerel Haberler Dünya Gıda Günü’nde Kasapoğlu’ndan gıda güvenliği mesajı

Yerel Haberler Türkiye genelinde aranan şahıslara yönelik operasyonda 912 yakalama

Yerel Haberler Antalya’da düzenleneceği duyurulan çocuk yarışmasına inceleme

Yerel Haberler Gece müzeciliğinde ziyaretçi sayısı 1,3 milyonu aştı

Yerel Haberler Bakan Işıkhan duyurdu: Sel bölgeleri için 2 bin kişilik İŞKUR desteği

Yerel Haberler 6. Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu Niğde’den yola çıktı

Yerel Haberler Alo Adalet 135, 81 ilde vatandaşların hizmetinde

Yerel Haberler Lidya Krallığı’nın başkenti Sardes, tarihe ışık tutuyor

Yerel Haberler Resmî Gazete’de yayımlandı: 31 bin 54 sağlık personeli alınacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021