Yerel Haberler - 27.01.2026 - 9:41
ANKARA-BHA
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, amatör denizci uygulamalarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) ile Denizcilik Genel Müdürlüğü arasında yürütülen uygulama eğitimi protokolünün sonuçlarını paylaştı. Protokol kapsamında 2025 yılı için elde edilen 47 milyon liralık gelirin 80 yelken kulübüne aktarıldığı bildirildi.
Bakan Uraloğlu, söz konusu kaynağın yelken kulüplerinin başta altyapı ve ekipman ihtiyaçları olmak üzere amatör denizcilik faaliyetlerinin geliştirilmesinde kullanılacağını belirtti. Amatör denizciliğin daha bilinçli ve sistemli bir yapıya kavuşması amacıyla teorik, çevrim içi ve uygulamalı eğitimlerin sürdüğünü aktaran Uraloğlu, bu eğitimlerle denize erişimin kolaylaştırıldığını ifade etti.
2025 yılında uygulama eğitimlerinin başladığı 2023’e kıyasla yüzde 44 artışla 27 bin 879 kişiye uygulamalı eğitim verildiği, son üç yılda ise 22 ilde 80 lokasyonda toplam 70 bin 167 kursiyere ulaşıldığı ve 66 binden fazlasının belgelendirildiği bildirildi.
Uraloğlu, 17 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle amatör denizcilik alanında önemli değişiklikler yapıldığını hatırlattı. Düzenleme kapsamında tek tip Amatör Denizci Belgesi uygulamasının sona erdiği, 10 metreye kadar tekneler için ADB 10, 24 metreye kadar tekneler için ise ADB 24 belgesinin geçerli olacağı belirtildi.
Yeni yönetmelikle yabancı ülkelerden alınan özel tekne belgeleri için denklik ve doğrulama sürecinin getirildiği, eğitim ve sınav süreçlerinin yeniden düzenlendiği ve dijital uygulamaların yaygınlaştırıldığı kaydedildi. Bakan Uraloğlu, yapılan düzenlemelerle seyir ve can emniyetinin artırılmasının hedeflendiğini bildirdi.
Yerel Haberler Katar’da Askeri Helikopter Kazası: 3 şehit var
Yerel Haberler İstanbul Fatih’te bina yıkıldı
Yerel Haberler Türkiye’de 5G dönemi başlıyor
Yerel Haberler Malatya çarşı merkezinin teslim tarihi netleşti
Yerel Haberler Denizlerde 325 bin ton atık temizlendi
Yerel Haberler Trump’tan ateşkes yok: “Karşı taraf yok olurken durulmaz”
Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nevruz’ta barış vurgusu
Yerel Haberler Enerji krizi günlük 2 milyar dolara ulaşıyor
Yerel Haberler Baharda kış: Bayburt’ta kar kalınlığı 2 metreyi aştı
Yerel Haberler Anahtar Parti, AK Parti ile bayramlaştı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021