Yerel Haberler - 17.10.2025 - 16:00
ANTALYA – BHA
Altın fiyatlarında son günlerde yaşanan sert yükseliş, Antalya kuyumcu piyasasını adeta kilitledi. Kent merkezindeki birçok kuyumcu, fiyatlardaki ani değişim nedeniyle alım satımı geçici olarak durdurdu.
Sabah saatlerinden itibaren Antalya Kuyumcular Çarşısı’nda yoğun bir hareketlilik yaşanırken, çok sayıda işletme müşterilere net fiyat veremediklerini belirtti. Kuyumcular, fiyat belirleme sisteminde yaşanan aksaklıklar nedeniyle gram, çeyrek ve cumhuriyet altını için sağlıklı bir fiyat oluşturulamadığını ifade etti.
Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün’e konuşan bazı kuyumcular, piyasadaki oynaklığın alışverişi imkânsız hale getirdiğini belirterek, “Altın fiyatları dakikalar içinde değişiyor. Şu anda hem alıcı hem de satıcı için riskli bir dönem. Bu nedenle beklemede kalıyoruz” açıklamasında bulundu.
Küresel piyasalarda ons altın fiyatı, saat 10.00 itibarıyla 4.200 dolara ulaşarak rekor seviyelere çıktı. Düne göre yüzde 1,38 oranında artış kaydedilen ons altın, yatırımcıların yeniden güvenli liman olarak altına yönelmesine neden oldu.
Serbest piyasada ise gram altın 5.640,23 TL alış, 5.640,93 TL satış fiyatıyla işlem görüyor. Çeyrek altın 9.024,36 TL’den alınırken 9.222,91 TL’ye satıldı. Cumhuriyet altını ise 36.778,84 TL’den işlem gördü.
Kuyumcular, fiyatların önümüzdeki saatlerde yeniden dengelenmesiyle birlikte piyasadaki durgunluğun kısmen azalabileceğini ancak altındaki sert hareketliliğin hafta boyunca sürebileceğini öngörüyor.
Uzmanlar ise yatırımcıları kısa vadeli işlemlerden kaçınmaları konusunda uyarıyor.
Yerel Haberler Sosyal medya devlerine 3 milyon dolar tazminat
Yerel Haberler Rusya’dan Washington ve Tel Aviv’e çağrı: İran’ın nükleer tesislerine saldırılar durmalı
Yerel Haberler “Yenidoğan çetesi” davasında tutukluluk devam kararı
Yerel Haberler Son kullanma tarihi geçmiş 50 ton tavuk imha edildi
Yerel Haberler Atlas Çağlayan cinayetinde iddianame tamamlandı
Yerel Haberler Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler adliyeye sevk edildi
Yerel Haberler Aksaray Belediyesi yaz spor okulu için start verdi
Yerel Haberler Pitbull saldırısında sahibine 7,5 yıla kadar hapis talebi
Yerel Haberler 20 milyon kişinin verisini çalan hacker çetesi çökertildi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021