Aksaray Belediyesi’nden Çalışma Hayatında Milli Seferberliğe Katkı

Aksaray Haberleri - 07.04.2017 - 15:59

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, SGK İl Müdürü Bilal Akgün, İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş ve daire başkanları Aksaray Belediyesi bünyesinde kurulan Kariyer ve İstihdam Merkezi’nin (AKKİM) açılışını gerçekleştirdi.

ÇSGB Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ve daire başkanlarından oluşan heyet Aksaray Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ve beraberindeki heyeti makamında karşıladı ve istihdam konusunda İŞKUR ile ortak bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Belediye bünyesinde kurulan AKKİM biriminin işlevini anlatan Başkan Yazgı, yeni kurulan birim sayesinde işveren ile iş arayanlar arasında köprü vazifesi olunduğunu açıkladı.

Ardından Aksaray Belediyesinin işgücü arzı ve talebi arasında aracılık yaparak, iş arayanların meslek ve nitelikleri ile işverenlerin işgücü taleplerine cevap vermek için İŞKUR ile ortaklaşa yürüttüğü Kariyer ve İstihdam Merkezi’nin (AKKİM) açılışı gerçekleşti. Yeni kurulan birimin açılış kurdelasını Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, SGK İl Müdürü Bilal Akgün, İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş ve bakanlık daire başkanları birlikte kesti.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Milli seferberlik’ çağrısına uyarak belediye bünyesinde böyle bir birim kurduklarını söyledi. Kurulan birimde işverenlerin talep etiği koşullarda işgücü arzı sağlanarak istihdamın desteklendiğini aktardı.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ise ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ kapsamında 60 ilde çalışma yapıldığını ve bu çalışma neticesinde istihdam konusunda tespitler yapılacağını işaret etti. Nurcan Önder, istihdam noktasında yapılan çalışmalara Aksaray belediyesinin destek vermesinin sevindirici olduğunu söyledi ve katkılarından dolayı Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür etti.

Aksaray Belediyesi ile İŞKUR arasında ortak yürütülen çalışmaya ilişkin işbirliği protokolünü Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı imzalayarak hayırlı olması temennisinde bulundu.

Aksaray Haberleri Kars Valisi Ziya Polat’ın Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı

Aksaray Haberleri “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?”

Aksaray Haberleri Ramazanın son iftarı Çanakkale’de yapılacak

Aksaray Haberleri Kars’ta “Açık Kapı” üniversite öğrencileriyle buluştu: Talepler yerinde dinleniyor

Aksaray Haberleri Fed faiz oranında değişikliğe gitmedi

Aksaray Haberleri Altın fiyatlarında yeni gün: Yön ise yukarı

Aksaray Haberleri İstanbul sürücülerine uyarı: Saraçhane çevresi trafiğe kapatılıyor

Aksaray Haberleri Artvin’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale mesajı

Aksaray Haberleri Denizlerde fırtına: Dört bölgede kuvvetli rüzgar bekleniyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021