Akpınar yolunun bir bölümü bayram öncesi yaya trafiğine açıldı

Yerel Haberler - 14.05.2026 - 0:00

MALATYA – BHA 

6 Şubat depremlerinin ardından rezerv alan ilan edilen Malatya çarşı merkezinde yürütülen inşa çalışmaları nedeniyle kapalı bulunan Akpınar yolunun bir kısmı, Battalgazi Belediyesi tarafından yeniden yaya kullanımına açıldı. Akpınar’da Çevre Yolu ile Kışla Caddesi arasındaki alanda yapılan düzenlemeyle, özellikle bayram öncesi yoğunluk yaşanan bölgenin rahatlatılması hedefleniyor.

Bayram öncesi çarşı merkezinde yaya yoğunluğu rahatlayacak

Deprem sonrası çarşı merkezindeki dönüşüm sürecinde aktif görev üstlenen Battalgazi Belediyesi, vatandaşların alışverişlerini daha rahat yapabilmesi adına bölgede yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor. Uzun süredir devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle hizmet veren Akpınar Konteyner Çarşısı’ndaki esnaf ve yoğun yaya trafiği, Akpınar yolunun açılmasıyla birlikte önemli ölçüde rahatlayacak. Kurban Bayramı öncesinde yoğunluğun artacağı göz önünde bulundurularak yapılan düzenleme kapsamında yolun bir bölümü yaya geçişine uygun hale getirildi. Bölgede yürütülen stabilize serim, zemin düzenleme ve temizlik çalışmalarının ardından alan vatandaşların kullanımına açıldı. Yapılan çalışmayla birlikte çarşı merkezindeki yaya hareketliliğinin daha kontrollü ve konforlu hale gelmesi amaçlanıyor.

Battalgazi Belediyesi çarşı merkezinde çalışmalarını sürdürüyor

Battalgazi Belediyesi ekipleri, çarşı merkezinde devam eden yeniden inşa süreci kapsamında özellikle dükkân teslimleri öncesinde temizlik çalışmalarını da yoğun şekilde sürdürüyor. Bölgede yürütülen moloz kaldırma ve genel temizlik çalışmalarıyla hem esnafın yeni iş yerlerine geçiş sürecinin kolaylaştırılması hem de vatandaşların günlük yaşamının daha düzenli ve konforlu hale getirilmesi hedefleniyor. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın vatandaş odaklı belediyecilik anlayışı doğrultusunda, çarşı merkezindeki dönüşüm sürecinin günlük yaşamı en az etkileyecek şekilde ilerletilmesi amacıyla sahadaki çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Yerel Haberler Bilim insanlarından Dünya Kupası için sıcaklık alarmı

Yerel Haberler Başkan Güler’den deniz turizmine yeni hamle

Yerel Haberler KVKK’dan VERBİS kaydı için süre uzatımı

Yerel Haberler Malatya’da fuhuş operasyonu: 4 şüpheli gözaltında

Yerel Haberler Akpınar yolunun bir bölümü bayram öncesi yaya trafiğine açıldı

Yerel Haberler Ankara’da korsan otoparkçılara operasyon: 32 gözaltı

Yerel Haberler AFAD’dan Samsun’daki sel için 50 milyon liralık destek

Yerel Haberler Trabzonspor’da Ernest Muçi rüzgarı: Kariyer sezonunu yaşıyor

Yerel Haberler İnegöl Ziraat Odası Dünya Çiftçiler Günü’nde çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıdı

Yerel Haberler Japon Uzman Moriwaki: Malatya’da uzun yıllar büyük deprem beklenmiyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021