Yerel Haberler - 07.05.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
AB Konseyi’nden yapılan açıklamaya göre, yüksek riskli yapay zeka sistemlerine ilişkin kuralların uygulanması 16 aya kadar ertelenecek. Yeni takvime göre bağımsız yüksek riskli sistemler için uygulama tarihi 2 Aralık 2027, ürünlere entegre sistemler için ise 2 Ağustos 2028 olacak.
Düzenleme kapsamında KOBİ’lere yönelik bazı muafiyetlerin genişletilmesi ve yükümlülüklerin azaltılması da planlanıyor. Ayrıca yapay zeka tarafından oluşturulan rıza dışı mahrem içerik ve çocuk istismarı materyali üreten uygulamaların yasaklandığı belirtildi.
Yapay zeka içeriklerinde şeffaflık kurallarına ilişkin geçiş süresi ise 6 aydan 3 aya indirildi. Yeni düzenlemenin, üye ülkeler ve Avrupa Parlamentosu’nun resmi onayının ardından yürürlüğe girmesi bekleniyor.
Yerel Haberler Kars’ta ekmek fiyatlarına zam: Yeni tarife 15 lira oldu
Yerel Haberler AKK’ya İz Bırakanların Konuğu Leyla Gencer oldu
Yerel Haberler DSÖ’den hantavirüs açıklaması: Salgında sona doğru
Yerel Haberler Kars’ta yaz kursları için hazırlıklar başladı
Yerel Haberler AK Parti Sözcüsü Çelik: Soykırım şebekesinin sözde bu kararı, tarihi gerçeklikten uzaktır
Yerel Haberler KETEM mobil tarama aracı yollara çıkıyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021