ABB’den “soruşturma” iddialarına yalanlama

Yerel Haberler - 28.03.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bazı basın yayın organlarında yer alan “Mansur Yavaş hakkında 3. soruşturma izni verildi” başlıklı haberlere ilişkin yazılı bir basın bilgilendirmesi yaptı. Açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve tamamen asılsız olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Mansur Yavaş hakkında 3. soruşturma izni verildi’ başlıklı haberler gerçeği yansıtmadığı gibi tamamen yalan haberden ibarettir.

Daha önce de kamuoyuyla paylaştığımız üzere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında verilmiş iki ayrı soruşturma izni bulunmaktadır ve bu dosyalara ilişkin hukuki itirazlar yapılmış olup süreç Danıştay nezdinde devam etmektedir.

Söz konusu dosyalardan biri Dodurga bölgesinde imar rantına karşı sergilenen kararlı duruş nedeniyle, diğeri ise kamuoyunda ‘konser soruşturması’ olarak bilinen süreç kapsamında denetim görevini yerine getirmediği iddiasıyla açılmıştır. Bunun dışında yeni bir soruşturma izni söz konusu değildir.

Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tür haber ve yorumlara itibar edilmemesi önemle rica olunur.”

Yerel Haberler Kars’ta gümrük kaçağı ürün ele geçirildi

Yerel Haberler Kağızmanlı Hıfzı Yurdu’nda “Sağlıklı ve Dengeli Beslenme” konferansı

Yerel Haberler CHP’de kurultay takvimi başlıyor

Yerel Haberler Meteoroloji’den 9 il için kuvvetli yağış alarmı verildi

Yerel Haberler BBP Genel Başkanı Destici: Halkımızın derdi, bizim derdimizdir

Yerel Haberler Kars ve Kağızman’da zehir tacirlerine büyük darbe: 7 Tutuklama

Yerel Haberler 3. Uluslararası Rumeli Sosyal Bilimler Kongresi, Tiran’da çeşitli ülkelerden akademisyenleri bir araya getirdi

Yerel Haberler ATO Başkanı Baran: Fikrin başarıya dönüşebilmesi girişimcinin yatırımcıyla buluşmasına bağlı

Yerel Haberler Kars’ta su yönetimi için toplantı

Yerel Haberler Karslı Milli Atlet Tuğba Toptaş İzmir’de fırtına gibi esti

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021