ABB’den alzheımer ve demans hastalarına takip cihazı desteği

Yerel Haberler - 04.02.2026 - 0:00

ANKARA – BHA 

 Vatandaşlar ön başvurularını “https://forms.ankara.bel.tr/korkusuz-adimlar” adresi üzerinden gerçekleştirebilecek.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), alzheimer ve demans hastalarının yaşam kalitesini artırmak amacıyla yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Türkiye Alzheimer Derneği Ankara Şubesi iş birliğiyle başlatılacak “Korkusuz Adımlar” projesi kapsamında, alzheimer ve demans hastalarına yönelik ücretsiz takip cihazı desteği sağlanacak.

Projede dağıtılacak takip cihazları sayesinde alzheimer ve demans hastalarının yön kaybı ve kaybolma risklerinin azaltılarak, güvenliklerinin artırılması aynı zamanda da hasta yakınlarının yaşadığı kaygının hafifletilmesi amaçlanıyor. Cihazlarla konumları anlık olarak izlenebilecek hastalara olası kaybolma durumlarında hızlı bir şekilde müdahale edilebilecek.

 

ÖN BAŞVURULAR ALINIYOR

Hasta, hasta yakını ve Belediye arasında güvene dayalı, sürdürülebilir bir destek mekanizması oluşturmayı hedefleyen proje, alzheimer ve diğer demans türleri tanısı almış, özellikle erken ve orta evrede bulunan hastalar ile bu hastaların bakımını üstlenen aile bireylerini ve yakınlarını kapsıyor. Sosyoekonomik açıdan dezavantajlı vatandaşlara öncelik verilecek projeden yararlanmak isteyenler ise başvurularını “https://forms.ankara.bel.tr/korkusuz-adimlar” adresi üzerinden gerçekleştirebilecek.

Yerel Haberler YKS’de kimlik engeline geçit verilmedi

Yerel Haberler AK Parti’den 12. Yargı Paketi: 30 maddelik teklif TBMM’ye sunuldu

Yerel Haberler Başkan Taşkın’dan Prof. Dr. Sezai Yılmaz’a ziyaret

Yerel Haberler AKK toplumsal şiddete yönelik düzenlenen panele ev sahipliği yaptı

Yerel Haberler Giresun’da film kaplı dolmuşlara denetim

Yerel Haberler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri’nden ehliyet sahiplerine önemli uyarı

Yerel Haberler İki haftalık uyuşturucu operasyonlarında binlerce şüpheliye işlem

Yerel Haberler Ankara Üniversitesi Rektörü, Beypazarı Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti

Yerel Haberler Dünya Kupası’nda yeni gün heyecanı: 5 kritik mücadele oynanacak

Yerel Haberler Elazığ’da köy camisine saldıran şahıs Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021