Yerel Haberler - 13.10.2026 - 8:37
ANKARA – BHA
ABB Başkanı Yavaş’ın ifadeleri:
”Millî Mücadele’nin kalbi, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün simgesi, Cumhuriyetimizin kalesi Ankara’nın başkent oluşunun 103. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yürütülen Millî Mücadele’nin karargâhı olan Ankara, bağımsızlık iradesinin ve özgürlük umudunun en önemli sembollerinden biridir. Cumhuriyetimizin temel değerleriyle şekillenen Ankara; yalnızca yeni kurulan Cumhuriyetimizin yönetim merkezi değil; ülkemizin çağdaşlaşma ve bağımsız olma yolculuğunda önemli merkezlerden biri olmuştur.
Bugün bizlere düşen en önemli sorumluluk ise kentimizin tarihî yükümlülüğüne ve Cumhuriyetimize yakışır çalışmaları Ankaralı hemşehrilerimizle buluşturmaktır. Her adımımızı Ankara’nın köklü geçmişinden aldığımız güç ve geleceğe duyduğumuz sorumlulukla atıyor; daha yeşil, daha erişilebilir ve daha yaşanabilir bir Başkent için çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Ankara’nın başkent oluşunun yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Millî Mücadele’nin tüm kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.
Millî Mücadele’nin karargâhı, Cumhuriyetimizin başkenti güzel Ankara’mızın başkent ilan edilişinin 103. yılı kutlu olsun.”
Yerel Haberler Etimesgut Belediyesi’ne ikinci operasyon: 25 gözaltı
Yerel Haberler Kars’ın kültürü ve yöresel lezzetleri Ankara’da tanıtılacak
Yerel Haberler TÜRKSİT ve EkoAvrasya’dan TİMBİR’e ziyaret
Yerel Haberler Erzurum’da şüpheli ölüm: Evinde cansız bedeni bulundu
Yerel Haberler İçişleri Bakanlığından 10 il için kuvvetli yağış uyarısı
Yerel Haberler Balıkesir’de 10.10 Dünya Balıkesirliler Günü 2 Gün kutlandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021