Yerel Haberler - 06.02.2026 - 7:25
ANKARA – BHA
Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç , 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve ” Yüzyılın Felaketi ” olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Genç, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün, 11 ilimizde ağır hasarlara yol açan ve hafızalarımızdan silinmeyecek bu acı dolu günü anıyoruz. 6 Şubat 2023’te yaşadığımız bu büyük felaket, geride bıraktığı kayıplar ve yaralarla hepimizi derinden sarstı.
Acımızın taze olduğu bu günde, kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, geride kalan ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
Bir daha yaşanmamasını temenni ettiğimiz bu felaket, aynı zamanda ülke olarak bizi bir araya getirdi. El ele vererek birbirimizin yaralarını sardık ve halkımızı ayağa kaldırdık. Bu zor süreçte insanlığımızın ve vicdanımızın en güzel yanını ortaya koyduk.
Bugün, depremin yıl dönümünde, gelecekteki olası felaketlere karşı çok daha hazırlıklı olmak için elimizden geleni yapmalıyız. Yaşanabilecek her ihtimali göz önünde bulundurarak toplumsal olduğu kadar kişisel önlemler de almak hepimizin ortak sorumluluğudur.
Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı olarak, başta Afrika ülkeleri olmak üzere, ülkemize yardımlarda bulunarak seferberliğimize ortak olan tüm ülkelere bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.
Birlikte hareket ederek, daha güvenli ve daha dayanıklı bir dünya inşa edeceğimize gönülden inanıyoruz.”
Osman Genç
Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı
Yerel Haberler HDH Medya 10. yıl gala gecesinde başarılar ödüllendirildi
Yerel Haberler AKK Başkanı Yılmaz Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Mehmet Akarca’yı ziyaret etti
Yerel Haberler Şehit babaları Babalar Günü’nde unutulmadı
Yerel Haberler Trabzon Beşirli’ye çocuklara özel külliye geliyor
Yerel Haberler 7 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 49 şüpheli hakkında işlem
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021