6 Şubat Depreminin Yıldönümünde Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç’ten mesaj

Yerel Haberler - 06.02.2026 - 7:25

ANKARA – BHA

Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç , 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve ” Yüzyılın Felaketi ” olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Genç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, 11 ilimizde ağır hasarlara yol açan ve hafızalarımızdan silinmeyecek bu acı dolu günü anıyoruz. 6 Şubat 2023’te yaşadığımız bu büyük felaket, geride bıraktığı kayıplar ve yaralarla hepimizi derinden sarstı.

Acımızın taze olduğu bu günde, kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, geride kalan ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Bir daha yaşanmamasını temenni ettiğimiz bu felaket, aynı zamanda ülke olarak bizi bir araya getirdi. El ele vererek birbirimizin yaralarını sardık ve halkımızı ayağa kaldırdık. Bu zor süreçte insanlığımızın ve vicdanımızın en güzel yanını ortaya koyduk.

Bugün, depremin yıl dönümünde, gelecekteki olası felaketlere karşı çok daha hazırlıklı olmak için elimizden geleni yapmalıyız. Yaşanabilecek her ihtimali göz önünde bulundurarak toplumsal olduğu kadar kişisel önlemler de almak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı olarak, başta Afrika ülkeleri olmak üzere, ülkemize yardımlarda bulunarak seferberliğimize ortak olan tüm ülkelere bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.

Birlikte hareket ederek, daha güvenli ve daha dayanıklı bir dünya inşa edeceğimize gönülden inanıyoruz.”

Osman Genç

Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı

Yerel Haberler Ağrı’da 15 Nisan Kurtuluş Koşusu yarışmaları yapıldı

Yerel Haberler Doğum izni ve sosyal medya düzenlemesi TBMM gündeminde

Yerel Haberler Kemal Kılıçdaroğlu, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı

Yerel Haberler Ağrı’da Zirai Kalkınma Çalıştayı düzenlendi

Yerel Haberler Milletvekili Adem Çalkın, Ankara’da Karslı öğrencilerle buluştu

Yerel Haberler Siverek’teki okul saldırısında 1 gözaltı, 4 yönetici görevden alındı

Yerel Haberler Şanlıurfa’da lisede silahlı saldırı: 7 kişi yaralandı

Yerel Haberler Gazze’de can kaybı 72 bin 336’ya yükseldi

Yerel Haberler AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin’den, Doç. Dr. Ebru Erdemir’e teşekkür belgesi

Yerel Haberler Gaziantep’in “leblebili kıtır helvası” tescillendi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021