Yerel Haberler - 07.11.2025 - 5:58
ANKARA-BHA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların cumhuriyet başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, KOM ve İstihbarat Başkanlıkları koordinesinde gerçekleştirildiğini açıkladı. İl Emniyet Müdürlüklerine bağlı TEM ve KOM şube müdürlüklerinin yürüttüğü eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.
Yerlikaya, 45 ilde yürütülen operasyonlarda 178 kişinin yakalandığını belirterek, “Şüphelilerden 67’si tutuklandı, 48’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı, diğerlerinin adli işlemleri devam ediyor” dedi.
Yakalanan şüphelilerin, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandıkları, ayrıca FETÖ’nün “finans, öğrenci, güncel, askeri gizli ve mahrem yapılanmaları” içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edildi. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda FETÖ soruşturmaları kapsamında ifadelerde ve teşhislerde adı geçen, haklarında kesinleşmiş hapis cezaları ve aranma kayıtları bulunan kişilerin de yakalandığını vurguladı.
Yerel Haberler Devlet Bahçeli’den ‘Malazgirt Zaferi’ mesajı
Yerel Haberler Gazze’de can kaybı 73 bin 431’e yükseldi
Yerel Haberler ”Gençlerin bilgi ve yetkinlikleri geliştirilmeli”
Yerel Haberler Musa Yılanlı, Denizli Ticaret Borsası Başkanlığına adaylığını açıkladı: Projelerini tek tek duyurdu
Yerel Haberler Yurt dışına kaçan 60 suçlu Türkiye’ye getirildi
Yerel Haberler Buğday sapları sanat eserine dönüşüyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021