Yerel Haberler - 06.11.2025 - 6:50
ANKARA-BHA
Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen uygulama, daha önce 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında geçerliydi. Yeni düzenlemeyle birlikte süre öne çekilerek kış şartlarına daha erken uyum sağlanması hedefleniyor.
Kış koşullarına hazırlıksız çıkan araçların yolları kapatmasının ve kazalara yol açmasının önüne geçmek amacıyla, kış lastiği bulunmayan araçların yola devam etmesine izin verilmeyecek. Ekipler, özellikle yoğun kar yağışı beklenen bölgelerde sıkı denetimler gerçekleştirecek.
Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yaz lastiklerine göre daha iyi yol tutuşu ve fren performansı sağlıyor. Islak, karlı ve çamurlu zeminlerde güvenliği artıran bu lastikler, olası kazaların da önüne geçiyor.
Uzmanlar, sürücülerin yeni lastik alırken üretim tarihini kontrol etmeleri gerektiğini hatırlatıyor. Kullanılmamış olsa bile uzun süre bekletilen lastikler, özelliklerini kaybederek balans sorunlarına yol açabiliyor.
Can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıyan kış lastiği uygulaması, ticari araçlar için zorunlu olsa da, özel araç sahiplerinin de aynı hassasiyeti göstermesi isteniyor.
Yerel Haberler Bilim Merkezi ile Üniversiteden “Siber Dayanışma” semineri
Yerel Haberler Galatasaray ile Samsunspor ligde 65. kez karşılaşacak
Yerel Haberler Hizmetin gücü filoya yansıyor
Yerel Haberler ABB’de memurlar için sds sözleşmesi yeniden imzalandı
Yerel Haberler Bodrum’da sağanak: Rögarlar taştı, caddeler göle döndü
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021