Zonguldak Valiliği, Alaplı’daki saldırı iddiasına açıklık getirdi

Yerel Haberler - 24.08.2026 - 7:22

ZONGULDAK – BHA 

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 70’ten fazla mevsimlik tarım işçisi ve ailesinin saldırıya uğradığı yönündeki iddialar üzerine Zonguldak Valiliği açıklama yaptı.

Valilik, yaşanan olayın iki aile arasındaki münferit anlaşmazlıktan kaynaklandığını belirterek, “Yaşanan olaylarda herhangi bir yaralanma meydana gelmemiştir. Olaya ilişkin adli soruşturma başlatılmış olup; vatandaşlarımızın ve mevsimlik tarım işçilerimizin huzur ve güvenliğinin korunmasına yönelik tedbirler titizlikle uygulanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Olayın iki aile arasında yaşandığı belirtildi

21 ve 22 Ağustos 2026 tarihlerinde Bektaşlı Köyü’nde yaşanan olayın, bölgeye çalışmak için gelen bir aile ile köyde yaşayan başka bir aile arasındaki münferit anlaşmazlıktan kaynaklandığı belirten Valilik, olayın bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında mevsimlik tarım işçilerine yönelik toplu saldırı şeklinde yansıtıldığını, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Soruşturma başlatıldı

Yaşanan olaylarda herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediği kaydedilirken, olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığı bildirildi.

 

Yerel Haberler FAST’ta yeni dönem: İşlem limiti 300 bin liraya çıkıyor

Yerel Haberler Uluslararası Türk Dünyası ressamlar buluşması Kapadokya’da başlıyor

Yerel Haberler Futbolda yoğun pazar: Süper Lig’den Avrupa’ya kritik maçlar

Yerel Haberler Siber suç operasyonlarında 37 şüpheli tutuklandı

Yerel Haberler Antalya’da plastik atıklar için ortak akıl toplantısı

Yerel Haberler Eğirdir’de komandoların zorlu eğitimi tamamlandı

Yerel Haberler YKS ek yerleştirme için gözler ÖSYM’ye çevrildi

Yerel Haberler Yeşil Vatan için güçler birleştirildi

Yerel Haberler 25 ildeki orman yangınları için soruşturma: 12 şüpheli tutuklandı

Yerel Haberler Mevlid Kandili için geri sayım: Yarın idrak edilecek

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021