Yuva Köyü Halkı Evine Kavuşuyor

Aksaray Haberleri - 07.04.2016 - 16:27

Yuva Köyü Halkı Evine Kavuşuyor. Aksaray’ın merkeze bağlı Yuva Köyü’nde 5543 sayılı İskân kanunu kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılacak olan 59 adet İskan konutlarının arsaları noter huzurunda yapılan çekilişle hak sahiplerine verildi. Kura çekimi törenine Çevre ve Şehircilik Şube Müdürü Hanifi Yıldız, Bayındırlık ve İskan memuru Osman Sever, Hak Sahipleri vekili Ersin Yalcınkaya ve Özcan Öztürk katıldı.

Öğle saatlerinde Yuva Köyü Muhtarlığı önünde toplanan köylüler kura çekim saatini heyecanla bekledi. Kura çekimi sonrası köy halkından Hacer Durmaz, “Yıllardır ev sahibi olmanın hasretini çekiyorduk. Şimdi ev sahibi olmak kadar güzel bir duygu olamaz. İki odalı bir evde iki aile kalıyorduk. Şimdi herkesin kendisine ait bir evi olması çok güzel bir duygu. Çevrede Yuva köyü zengin bir köy diyorlar. Yuva Köyü’nde zengini de var fakiri de var zengin kendine, zenginin bizlere bir faydası yok. Bu işlerde emeği geçen başta muhtarımız Arif Çalak beyefendiye, bakanımıza, Çevre ve Şehircilik il müdürlüğüne ve işi takip eden vekillerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Kura çekimi sonrası ise köylüler ev sahibi olabileceklerinin mutluluğunu hep birlikte yaşadılar.

Aksaray Haberleri Bilim Merkezi ile Üniversiteden “Siber Dayanışma” semineri

Aksaray Haberleri Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, memleketi Amasya’da temaslarda bulundu

Aksaray Haberleri Galatasaray ile Samsunspor ligde 65. kez karşılaşacak

Aksaray Haberleri Hizmetin gücü filoya yansıyor

Aksaray Haberleri Bakan Memişoğlu: Filomuza 856 yeni acil sağlık ambulansı katmış olacağız

Aksaray Haberleri ABB’de memurlar için sds sözleşmesi yeniden imzalandı

Aksaray Haberleri Bakan Bolat: 2030’da 500 milyar dolar ihracata ulaşmak elimizde

Aksaray Haberleri Bakan Tunç’tan “Futbolda bahis” soruşturmasına ilişkin açıklama

Aksaray Haberleri Türkiye’nin ilk yapay zekâ destekli gazetecilik eğitim platformu tanıtıldı

Aksaray Haberleri Bodrum’da sağanak: Rögarlar taştı, caddeler göle döndü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021