Yerel Haberler - 11.08.2025 - 7:02
ANKARA – BHA
Bu yıl ilk kez, tarımda ve sağlıkta dijitalleşme, yeşil beceriler ile endüstri alanlarında yeni yükseköğretim programları da adayların tercih listelerinde yer alabilecek.
21-22 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen 2025-YKS’ye toplam 2 milyon 560 bin 649 kişi başvurmuştu. Üniversitelerde bu yıl, genel kontenjanların yanı sıra okul birincisi, depremzede, 34 yaş üstü kadın, şehit yakını, gazi ve gazi yakını adaylar için ayrılan özel kontenjanlarla birlikte toplam 909 bin 190 kontenjan bulunuyor.
YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 1-5 Eylül tarihleri arasında yapabilecek. Elektronik kayıtlar ise 1-3 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Kayıt süreci tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kayıt yaptırılmayan bölümler için ÖSYM merkezi ek yerleştirme yapacak. Ancak merkezi yerleştirmede herhangi bir programa yerleşen adaylar, ek yerleştirmeye başvuramayacak.
Yerel Haberler Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak
Yerel Haberler İkna çalışmaları sonuç verdi: 134 örgüt mensubu teslim oldu
Yerel Haberler Sakarya-Karasu yolunda kaza: 3 yaralı
Yerel Haberler Trump duyurdu: ABD ve İran Doha’da masaya oturacak
Yerel Haberler Alanya’daki cinayette 2 şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler 29 ilde siber suç operasyonu
Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz
Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021