Yeşim Pekmez: “Ailenin, toplumun en temel taşı kadınlardır”

Aksaray Haberleri - 08.03.2017 - 18:25

Vali Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Huzurevinde kalan bayanlarla kahvaltı programında bir araya geldi.

Pekmez beraberinde; Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın’ın eşi Zelihan Akın, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan’ın eşi Emine Erkan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin’in eşi Elif Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk’ün eşi Türkan Aktürk ile engelli çocuğunun bakımını büyük fedakârlık göstererek yapmakta olan Ayşe Deniz ile sporda elde ettiği başarıları ile adın duyuran Wu Shu Balkan Şampiyonu Elif Altındal ile birlikte A.Kadir Üçyıldız Huzurevini ziyaret etti.

Bayanlara gül vererek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Pekmez yakından ilgilendiği bayanlara; “Bugün bizim günümüz biz bu özel günde sizlerle beraber olmak istedik. Her zaman sizlerin yanındayız. Bir ihtiyacınız bir dileğiniz varsa başımızın üstünde yeri var’ diyerek bayanlarla kahvaltı yaptı.

Yeşim Pekmez Hanımefendi; Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı ve beraberindeki heyet ile birlikte huzurevi sakinleri, huzurevinde çalışan bayanlar ile bir süre sohbet ederek bilgi aldı.

Pekmez; daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk eşi Türkan Aktürk ile birlikte 1994 yılında şehit olan Bestami Çebişli’nin Anneannesi, Annesi ve kardeşini evlerinde ziyaret etti. Şehit Ailesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Pekmez; şehit ailesi ile bir süre sohbet etti.

Şehit Çebişli’ye Allah’tan rahmet dileyen Pekmez; şehitliğin yüce bir makam olduğunu belirterek; kendilerinin her zaman şehit yakınları ve ailelerinin yanında olduklarını söyledi.

Yeşim Pekmez Hanımefendi daha sonra Koruyucu Aile olan Kılıç çifti ile Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından desteklenen aileleri ziyaret ederek ailelerin bayan fertlerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladılar.

Pekmez ailelerle yaptığı görüşmelerde sorun ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi aldı. Ziyaretlerden duydukları memnuniyeti belirten vatandaşlar Yeşim Pekmez Hanımefendiye teşekkür ettiler.

Aksaray Haberleri TVF Başkanı Üstündağ Malatya’da iftar sofrasında buluştu

Aksaray Haberleri Hüseyin Yayman, Osmaniye’de konuştu: ABD ve İsrail’in saldırılarını onaylamıyoruz

Aksaray Haberleri Prof. Dr. Zakir Avşar: Bayram geldi hoş geldi…

Aksaray Haberleri AFCON finalinde şok karar: Şampiyon değişti

Aksaray Haberleri “Güvenilir Gıda” uygulaması kullanıma açıldı

Aksaray Haberleri Malatya’da çocuklar bayrama ücretsiz tıraşla hazırlandı

Aksaray Haberleri Öztürk’ten eğitime 250 bilgisayarlık destek

Aksaray Haberleri Galatasaray, Liverpool deplasmanında çeyrek final peşinde

Aksaray Haberleri Fenerbahçe’den sakatlık açıklaması: Kısmi yırtık tespit edildi

Aksaray Haberleri Giresun’da Mezarlıklar ziyaretçilerine hazır

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021