Yerel Haberler - 28.07.2025 - 8:21
BURSA-BHA
Türkiye, temmuz ayında yaşanan aşırı sıcaklarla birlikte ülkenin dört bir yanını etkisi altına alan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Bursa, Karabük ve Kahramanmaraş’ta geniş ormanlık alanları etkisi altına alan yangınlar, ekiplerin karadan ve havadan yoğun müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Onlarca mahalle tahliye edildi, yüzlerce araç ve binlerce personel sahada.
Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Yakuplar Mahallesi’nde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Harmancık ilçesine kadar yayılan yangın, Yeşil Bursa’nın doğal örtüsünü tehdit ediyor. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri müdahale ederken, bölge halkı da su tankerleriyle söndürme çalışmalarına destek veriyor.
Yoğun duman sebebiyle Bursa semaları sisle kaplanırken, Orhaneli ve Harmancık ilçelerine bağlı birçok kırsal mahalle tedbir amaçlı tahliye edildi. Orhaneli-Harmancık kara yolu kısa süreliğine trafiğe kapatıldıktan sonra yeniden ulaşıma açıldı.
Yetkililer yangınla ilgili 1 kişiyi gözaltına aldı.
Karabük’ün Safranbolu ilçesi, Çavuşlar köyü Mezarlık mevkisinde 23 Temmuz’da başlayan yangın, 5. gününde etkisini sürdürüyor. Şimdiye kadar 18 köy ve 50 mahalle boşaltılırken, ekipler alevleri tamamen kontrol altına almak için yoğun bir mesai harcıyor.
Söndürme çalışmalarına 14 helikopter, 1 uçak ve 1.225 personel katılıyor. Kara ve hava araçları, çevre illerden gelen destekle sahada aktif görev yapıyor. Karabük-Ankara kara yolu, yangın güvenliği nedeniyle kontrollü olarak yeniden ulaşıma açıldı.
6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmaya çalışan Kahramanmaraş, şimdi de orman yangınıyla boğuşuyor. Onikişubat ilçesi Çamlıbel Mahallesi kırsalında iki gün önce başlayan yangın, geniş bir alanda etkili oldu.
Yangına müdahalede 600’ün üzerinde personel, 6 helikopter, 17 itfaiye aracı, 38 arazöz, 10 su tankı ve 15 iş makinesi görev yapıyor. Şanlıurfa, Adıyaman, Kayseri, Gaziantep, Osmaniye ve Konya gibi çevre illerden gelen destek ekipleri de yangının yayılmasını önlemek için yoğun çaba gösteriyor.
Orman Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, AFAD, jandarma, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle ülke genelinde orman yangınlarıyla topyekûn mücadele devam ediyor. Yangınların çıkış nedenleriyle ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında birçok şüpheli gözaltına alınırken, vatandaşlar da dikkatli ve duyarlı olmaya çağrılıyor.
Yerel Haberler 12 ton çikolatalı gofret kayıp: Dev sevkiyat çalındı
Yerel Haberler Türkiye 5G’ye geçiyor: Yeni dönem yarın resmen başlıyor
Yerel Haberler ATİB’den Türk Basını ile bir araya geldi
Yerel Haberler Bakan Uraloğlu’ndan Sıfır Atık Günü mesajı: Daha sürdürülebilir bir Türkiye için çalışıyoruz
Yerel Haberler “TUA Astro Hackathon” ödülleri sahiplerini buldu
Yerel Haberler AB, İran’a yönelik yaptırım kararını iki yıl daha uzattı
Yerel Haberler Prof. Dr. Zakir Avşar: Çevremizdeki savaş, enerji krizi ve Türkiye’nin stratejik gücü
Yerel Haberler 1 Nisan son gün: APP plakaya 140 bin lira ceza
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021