Aksaray Haberleri - 14.08.2017 - 17:09
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Türkiye Odalar ve borsalar Birliği Aksaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılış töreninde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na hitaben, yerli otomobilin Aksaray’da üretilmesi halinde Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak toplam değeri 25 milyon TL olan Arsa tahsisinin oda tarafından yapılacağını açıkladı.
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş açıklamasının devamında; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun liderliğinde başlayan yerli otomobil seferberliği kapsamasında, Türkiye genelinde en fazla destek veren il olmak istiyor ve yerli otomobil için gerekli olan arsa tahsisinde, ilimiz adına toplam değeri 25 milyon TL olan organize sanayi bölgemizdeki 1000 dönümlük bir arsayı bu projeye hediye etmek istiyoruz.
Yerli otomobil tüm Türk halkının en büyük sevdası olup, bu projenin hayata geçmesi ülkemizi otomotiv sektöründe çok büyük oranda ileri götürecektir. Aksaray yerli otomobilin üretilmesi noktasında hem stratejik konumu hem de teknik alt yapısıyla 81 il içerinde en uygun konumdaki şehirdir.
Bugün ilimizde otomotiv sektöründe dünya devi olan Mercedes Benz ve Brissa lastik fabrikası bunlara paralel olarak ciddi oranda yan sanayi firmalar ilimiz organize sanayi bölgesinde üretim yapmaktadır.
Ayrıca Aksaray Türkiye’nin tam merkezinde bulunan stratejik konumu nedeniyle ülkemiz genelinde karayolları ve limanlara en yakın şehirlerin başlarında gelmektedir. Bu yüzden yerli otomobil için en uygun konum Aksaray’dır.
Aksaray iş dünyası olarak ülkemizin yararına olacak her projenin en büyük destekçisi ve talibiyiz. TOBB başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu nun bu noktada bize inanarak destek vereceğini biliyor yerli otomobilin bir an önce üretilmesini temenni ediyorum’ dedi
Aksaray Haberleri Ticaret Bakanlığı: Hem üretici hem tüketici refahı gözetiliyor
Aksaray Haberleri Musavvat Dervişoğlu Giresun’da konuştu
Aksaray Haberleri Malatya’da prematüre doğan 3 bebek sağlıkla evine döndü
Aksaray Haberleri ETSO’nun ramazan yardımları 3 bin hanenin iftar sofrasına ulaştı
Aksaray Haberleri DMM’den bayram öncesi kritik uyarı: “Sahte mesajlara dikkat”
Aksaray Haberleri Malatya’da 2. Ordu Bandosu’ndan 18 Mart konseri
Aksaray Haberleri İl il Ramazan Bayramı namaz saatleri belli oldu
Aksaray Haberleri Çaykur Rizespor Rize’de tek yürek oldu
Aksaray Haberleri Bakan Bayraktar: Irak petrolü Türkiye’ye akmaya başladı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021