Yeni Yıl Öncesi Zabıta ve Tarım İl Müdürlüğü Ekipleri Denetim Yaptı

Ana Manşet - 30.12.2023 - 11:26

Yaklaşan yeni yıl öncesinde işyerlerini sıkı denetime alan ekipler, yapılan denetimlerde satışa sunulan ürünlerin üretim, son kullanma tarihlerini ve faaliyet belgelerini kontrol etti.

Aksaray Belediyesi zabıta ekipleri, Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte zincir marketler başta olmak üzere birçok işletmede incelemelerde bulundular.

 

Zabıta Ekipleri, Aksaray genelindeki birçok markette satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında inceleme yaptılar. Yapılan inceleme sonucunda gerekli cezai işlem ve gerekli uyarılar yapıldı.

 

Alışveriş sepetine farklı ürünler koyarak kasaya giden ekipler, etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların eşleşip eşleşmediğini karşılaştırdı.

Etiket ve irsaliyelerde fiyat farklılıkları tespit edildiğinde rapor tutularak, Ticaret Bakanlığı’nın ilgili birimlerine gönderiliyor.

 

Aksaray Belediyesinden yapılan açıklamada vatandaşların yeni yıla huzurlu ve sağlıklı bir ortamda girebilmesi için denetimlerin il genelinde devam edeceği bilgisine yer verildi.

Ana Manşet Paylaş “Davraz, En Güvenli Kayak merkezi olma özelliğini güçlendiriyor”

Ana Manşet Papa 14. Leo’nun Türkiye ziyareti: Diplomasi, tarih ve stratejik mesajlar

Ana Manşet Beypazarı trafik kazası 1 kişi öldü 3 kişi de yaralandı

Ana Manşet Yurdun bazı kesimlerinde kar etkili oldu

Ana Manşet Yavuz Ağıralioğlu Adıyaman’dan seslendi: “Apo’ya umut, milletimize kâbus oldunuz”

Ana Manşet Basit usulden gerçek usule geçecek mükelleflere geçiş kolaylığı

Ana Manşet Kars36 Spor, Nusaybin Belediye Spor deplasmanında puan arayacak

Ana Manşet Gazze’de can kaybı 70 bin 654’e çıktı

Ana Manşet Fatih Erbakan: Terör konusunda çözüm referandumdur

Ana Manşet Gümüş fiyatları zirveyi gördü, haftayı rekorla kapattı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021