Yeni eğitim öğretim yılı kutlu olsun

Aksaray Haberleri - 16.09.2017 - 14:30

CHP Aksaray il başkanı Av.Ali Rıza Toprak yaptığı açıklamada; Yeni eğitim ve öğretim yılımız ülkemiz gençlerine, okula yeni başlayan çocuklarımıza kutlu olsun. Başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini diliyoruz.

Ancak yapboz tahtasına döndürülen müfredat Cumhuriyet’in kurucu değerlerini, kurucularını, kuruluş felsefesini yok etmek için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün ve demokratik laik Cumhuriyet’in ana temelini oluşturan devrimlerin müfredattan çıkarıldığını görüyoruz. Eğitim ve öğretimin temeli bilim olmalıdır. Okulların büyük çoğunluğunun imam hatipe çevrilmesi ve bu konuda gençlerin zorunlu kayda tabi tutulması düşündürücüdür. Eğitim ve öğretimde temel olan devlet okulları maalesef bu konuda yetersiz kalmakta, sınıf mevcutları kapasite üstünde olmakta, parasız eğitim olmasına rağmen velilere bağış ödenmesi konusunda baskı yapıldığını görmekteyiz.

Eğitim ve öğretim giderleri tamamen devlet tarafından karşılanmalı, eğitim ve öğretim teşvik edilmeli, en ücra mahalle veya köyde eğitimsiz kimse kalmamalıdır. Japonya’da bir tek öğrenci için servis gönderen devlet örnek alınmalı, denetimsiz özel servisler, servis aracı sürücüleri mutlaka belli kıstasları taşımalı. Sabıkalı, bağımlı kişilerin servis sürücüleri olmalı kesinlikle önlenmelidir.

Sancılı bir eğitim öğretim yılı geçireceğiz. Buna rağmen veliler ve gençlerimiz umudunu kaybetmeden eğitim ve öğretime devam etmelidir. Aydınlık, çağdaş, bilim için yeni eğitim öğretim yılını kutluyor, gençlerimize başarılar diliyorum.

Aksaray Haberleri Kars’ın gururu Avrupa yolunda

Aksaray Haberleri “Karın Yıldızları Sarıkamış’ta” projesi kapsamında öğrencilere moral ziyareti

Aksaray Haberleri İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Tehdit ortamında müzakere mümkün değil

Aksaray Haberleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Başbakan Yardımcısı, Turizm, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Beypazarı’nda

Aksaray Haberleri AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, “Köklerden Geleceğe Kadın Çalıştayı”na katıldı

Aksaray Haberleri Bahis soruşturmasında 314 antrenöre men cezası

Aksaray Haberleri Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Yeni Atama

Aksaray Haberleri Kağızman’da üreticilere Bitki Koruma Eğitimi

Aksaray Haberleri Fenerbahçe’nin rakibi Nottingham Forest oldu

Aksaray Haberleri Fenerbahçe’nin rakibi belli oluyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021