Yem ve gübre de KDV Kaldırılacak

Aksaray Haberleri - 16.10.2015 - 16:03

AK Parti Aksaray İl başkanı Abdülkadir Karatay, tarımda hibe desteklerinin artacağının müjdesini vererek “Yemde ve gübrede Katma Değer Vergisi’ni (KDV) de kaldıracağız” dedi. Seçim çalışmaları kapsamında Aksaray’da her kesimle bir arada olduklarını söyleyen Başkan Karatay, ilçe, kasaba ve köy gezilerinde vatandaşlara önemli açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Karatay çiftçileri sevindirecek daha birçok konuda müjdeler verdi.

GENÇ ÇİFTÇİLERE PROJE KARŞILIĞI 30 BİN TL DESTEK

AK Parti iktidarı ile çiftçilere yönelik çok büyük projelerin olduğunu belirten İl Başkanı Karatay, AK Parti’nin iktidar olduğu dönem içerisinde tarım ve gıdada çok sayıda projeyi hayata geçirerek çiftçilere büyük katkılar sağlandığını ifade etti. Ayrıca “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyen Karatay, konuşmasına şöyle devam etti: “Allah nasip ederse 1 Kasım seçimleri ile tekrar iktidar olacağız, 2015 yılında nakit olarak verdiğimiz hibe desteklerinin tutarını daha da arttıracağız. Yem ve gübrede Katma Değer Vergisi(KDV)’ni kaldıracağız. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verilecek. İşletme büyüklüğü 5 dekar altındaki meyve, sebze, süs bitkisi, ıtri-tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği yapan çiftçilere destekleme ödemesi yapacağız. Çiftçilerimize seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi verip, maliyetleri düşürmek amacıyla seralara ticarethane elektrik fiyatı yerine sulama suyu elektrik fiyatı uygulayacağız. Tarımsal desteklemelerde ürün deseni ve su potansiyeli uyumunu gözeterek, sertifikalı üretim yöntemlerine önem vereceğiz. Tarım sigortalarının kapsamını genişleterek yaygınlaştıracağız. Tarımsal istatistik ve kayıt sistemlerini geliştirmek amacıyla bilgi altyapısı ile idari yapıyı geliştirerek tüm tarımsal bilgi sistemlerini AB ile uyumlu hale getireceğiz. Üreticiyi ve tüketiciyi koruyucu yeni yasal düzenlemeleri hayata geçireceğiz. İşletmeleri ekonomik ölçek büyüklüğüne ulaştıracak projeler yürüterek, arazilerini büyütmek isteyen ehil mirasçılara kredi imkânları sağlayacağız. Çiftçilerimizden arazilerini birleştirmek suretiyle büyük ölçekli tarım işletmeleri oluşturanlara özel destekler vereceğiz. Bunların yanında daha birçok yeni projemiz ile çiftçilerimizin yanında olmaya, onların kalkınmalarını sağlamaya devam edeceğiz.”

Aksaray Haberleri Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası Rize Handüzü Yaylası’nda başladı

Aksaray Haberleri Galatasaray, Leroy Sané’nin sakatlığıyla ilgili açıklama yaptı

Aksaray Haberleri Amasya’da ‘dur’ ihtarına uymayan motosikletli çocuk polise çarptı

Aksaray Haberleri Kırmızı bültenle aranan Serdar Sertçelik tutuklandı

Aksaray Haberleri AK Parti Adana İl Başkanı Dağlı: Adana’da yaşanan sel felaketi değil, yönetim zafiyetidir!

Aksaray Haberleri Beytüşşebap’ta kar kalınlığı bazı bölgelerde 2 metreyi aştı

Aksaray Haberleri Yaşar Sarıkaya ile Bu Programda Esnaf Susmuyor

Aksaray Haberleri Uğur Mumcu AKK’de anıldı

Aksaray Haberleri Pendik’te midibüs tıra çarptı: 13 yaralı

Aksaray Haberleri Aksaray’da Yatırımcılara Güçlü Teşvikler Geliyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021