YDS/2, 16 Kasım Pazar günü yapılacak

Yerel Haberler - 13.11.2025 - 11:09

ANKARA – BHA

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, sınav yurt içinde 81 il ile Lefkoşa ve Bişkek’te 89 sınav merkezinde düzenlenecek. Sınav için 315 bina ve 4 bin 758 salon kullanılacak.

Saat 10.15’te başlayacak sınav 180 dakika sürecek. Kırgızistan-Bişkek’te sınav Türkiye saatiyle 10.15’te başlayacak. Adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

YDS/2, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak. 13.15’te sona erecek sınavda, ek süre verilmesi uygun bulunan engelli adaylar 30 dakika ilave süre kullanabilecek.

Nüfus müdürlükleri açık olacak

Kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü saat 10.00’a kadar açık bulundurulacak.

Sınav sonuçları 5 Aralık’ta açıklanacak. Sınavın geçerlilik süresi, kurumların kendi mevzuatındaki geçerlilik süresi olacak, ayrıca kurumlar kendilerine uygun geçerlilik süresi belirleyebilecek.

107 binden fazla aday başvurdu

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, pazar günü yapılacak sınava ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Bu yıl oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda YDS/İngilizce de uygulandı. Akademik atamalarda, kurumların yurt içi ve yurt dışı uygulamalarında YDS sonuçları kullanılabilecek. Almancada 1482, Arapçada 6 bin 153, Fransızcada 1011, İngilizcede 98 bin 176, Rusçada 924 aday olmak üzere 107 bin 746 aday sınava başvuru yaptı. Sınava başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocukları sınav ücretinden muaf tutuldu, bu haktan 963 aday yararlandı. Sınava 343 engelli aday katılacak. Engelli adayların uygun bir ortamda sınava katılabilmeleri için gerekli çalışmalar yapıldı. Sınavda emniyet personeli dahil 16 bin 461 kişi görev yapacak. Sınava katılacak tüm adaylara başarılar, görevlilere kolaylıklar dilerim.”

Yerel Haberler Edirne’de 665. Kırkpınar coşkusu görkemli açılışla başladı

Yerel Haberler Kars’ta ekmek fiyatlarına zam: Yeni tarife 15 lira oldu

Yerel Haberler AKK’ya İz Bırakanların Konuğu Leyla Gencer oldu

Yerel Haberler Beypazarı Belediye Başkanı Kasap’dan, Çin Büyükelçiliği’ne ziyaret

Yerel Haberler Türkiye’yi kavuran sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor

Yerel Haberler TİMBİR Genel Kurulu’nda Yeni Dönem Heyecanı

Yerel Haberler Yenilenmiş teknolojik ürünlerde tüketiciye yeni güvenceler

Yerel Haberler UDSP yabancı dil sınavı soru ve cevapları erişime açıldı

Yerel Haberler Kars merkezli ‘Evde paketleme işi’ vaadiyle vatandaşları dolandırdılar

Yerel Haberler Kars İl Özel İdaresi’nde kilit parke taşı üretimi aralıksız sürüyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021