Yerel Haberler - 30.10.2025 - 8:00
ANKARA – BHA
Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan hapse mahkûm edilen Akbaba’nın cezasına ilişkin karar, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nce onanmıştı. Sanık müdafiinin temyiz başvurusu üzerine dosya Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nce incelendi.
Yargıtay kararında, yargılama sürecinde elde edilen tüm delillerin hukuka uygun şekilde elde edildiği, savunma ve iddiaların eksiksiz biçimde değerlendirildiği, eylemlerin doğru nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uygun bulunduğu vurgulandı. Daire, yerel mahkeme kararında usul ve esasa aykırılık bulunmadığına hükmederek temyiz başvurusunu reddetti ve cezayı oy birliğiyle onadı.
Soruşturma dosyasına göre, sanığın kullandığı GSM hattı üzerinden 2016–2022 yılları arasında 785 kez örgüt mensuplarıyla iletişim kurduğu tespit edildi. Ayrıca ByLock, Eagle ve Tango gibi gizli haberleşme uygulamaları üzerinden irtibat kurduğu, örgüt üyelerine ait hesaplardan para çekerek finansal destek sağladığı belirlendi.
Doğukan Akbaba savunmasında suçlamaları reddederek, GSM hattının zaman zaman yakın akrabaları tarafından da kullanıldığını iddia etti ve örgütle bir ilgisinin olmadığını söyledi.
Sanık avukatı da, müvekkilinin FETÖ/PDY ile bir bağının olmadığını belirterek beraat talebinde bulundu. Ancak mahkeme, delil durumu ve iletişim kayıtlarını dikkate alarak cezaya hükmetti.
Yargıtay’ın onama kararıyla birlikte, FETÖ’nün “yeni nesil finans yapılanması” davalarından biri daha kesinleşmiş oldu.
Yerel Haberler 17 yıl geçti, acısı dinmedi: Muhsin Yazıcıoğlu unutulmuyor
Yerel Haberler Kars’ta Koordinasyon Toplantısı: Vali Ziya Polat il genelindeki çalışmaları değerlendirdi
Yerel Haberler ByLock operasyonu: 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı
Yerel Haberler Milliler Dünya Kupası yolunda kritik sınavda
Yerel Haberler Kars’ta şampiyon kız futbol takımına valilikte kabul
Yerel Haberler Meteoroloji’den Doğu’da kuvvetli yağış alarmı
Yerel Haberler Artvinspor Kulübü’nden “Bir forma da sen al memleketinin takımına destek ol.” projesi
Yerel Haberler Evliya Çelebi Kırıkkale için ne yazdı?
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021