Yargıtay Başsavcılığı, Narin Güran davasındaki hükümlerin onanmasını istedi

Yerel Haberler - 08.08.2025 - 11:04

ANKARA – BHA

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 28 Aralık 2024’te verilen ve Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından onaylanan kararlarda, üç sanık “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Nevzat Bahtiyar ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası almıştı.

Başsavcılığın hazırladığı tebliğnamede, Bahtiyar hakkındaki suç vasfının doğru belirlendiği belirtilirken, “çocuğu kasten öldürme” şeklindeki temyiz taleplerinin reddi istendi. Anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran hakkında verilen cezaların kanuna uygun olduğu da vurgulandı.

Sanık avukatlarının, soruşturmanın yetersiz yürütüldüğü, Narin Güran’ın ölüm nedeninin net olarak ortaya konamadığı ve mahkumiyet kararının somut gerekçelere dayanmadığı yönündeki itirazlarının ise yerinde görülmediği ifade edildi.

Yerel Haberler Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak

Yerel Haberler İkna çalışmaları sonuç verdi: 134 örgüt mensubu teslim oldu

Yerel Haberler Sakarya-Karasu yolunda kaza: 3 yaralı

Yerel Haberler Trump duyurdu: ABD ve İran Doha’da masaya oturacak

Yerel Haberler St. Pierre Kilisesi’nde Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı kutlandı

Yerel Haberler Alanya’daki cinayette 2 şüpheli tutuklandı

Yerel Haberler 29 ilde siber suç operasyonu

Yerel Haberler AÇÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydın’dan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ziyaret

Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz

Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021