Yargıda dijital dönem genişliyor: e-Duruşma bölge adliye mahkemelerinde

Yerel Haberler - 23.10.2026 - 8:56

ANKARA – BHA

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü, e-Duruşma sisteminin kullanım alanının genişletildiğini ve yargılama süreçlerinin dijital ortamda yürütülmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in talimatıyla 1 Eylül 2026 itibarıyla bölge adliye mahkemelerinde de kullanıma sunulan sistem, 81 ildeki 6 bin 216 hukuk mahkemesinde aktif olarak hizmet veriyor. Bugüne kadar gerçekleştirilen 6 milyon 224 bin 197 dijital duruşma sayesinde avukatlara zaman ve maliyet tasarrufu sağlandığı belirtildi.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile entegre edilen e-Duruşma sisteminin, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu kararları doğrultusunda belirlenen hastanelerde de kullanıma sunulması planlanıyor.

Bakanlığın açıklamasının tamamı

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“e-Duruşma ile Yargılama Faaliyetlerini Hızlandırdık!

Adalet Bakanımız Sayın Akın Gürlek’in talimatıyla e-Duruşma, 1 Eylül 2026 itibarıyla bölge adliye mahkemelerinde de kullanıma sunulmuştur.

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğümüz tarafından yerli ve millî imkânlarla geliştirilen e-Duruşma sistemi, 81 ilde 6.216 hukuk mahkemesinde aktif olarak kullanılmaktadır.

Hayata geçirilen sistem sayesinde bugüne kadar 6.224.197 duruşma dijital ortamda gerçekleştirilerek avukatlarımıza zaman ve maliyet tasarrufu sağlanmıştır.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile entegre edilen e-Duruşma sisteminin, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu kararları doğrultusunda belirlenen hastanelerde de kullanıma sunulacaktır.

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü olarak teknolojiyi adalet hizmetlerine entegre etmeye ve iş süreçlerini daha etkin, hızlı ve erişilebilir hâle getirmeye devam ediyoruz.”

Yerel Haberler Bornova’da parklardan toplanan zeytinler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak

Yerel Haberler Keçiören’de kadın ve aile üzerine söyleşi düzenlendi

Yerel Haberler TRinvest’in Mega Meydan Projesi’ne uluslararası ödül!

Yerel Haberler Avrupa maçları sonrası Türkiye’nin UEFA ülke puanı belli oldu: İşte son sıralama

Yerel Haberler 24-25 Ekim hafta sonu sınav programı açıklandı

Yerel Haberler Futbolda nefes kesen hafta: Gözler Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde

Yerel Haberler Başkan Özdemir: Bizim derdimiz birlikte üretmekten, birlikte büyümekten yana

Yerel Haberler Zonguldak’taki maden kazasında bakanlardan açıklama: Bir yaralının durumu ağır

Yerel Haberler Prof. Dr. Kamer Cumhurbaşkanlığı’nda: Suç ve Şiddeti Önleme Çalıştayı’ında konuştu

Yerel Haberler Taha Çakmak fon soruşturmasında yeniden gözaltına alındı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021