Yalova susuzlukla karşı karşıya: Günlük 9 saatlik planlı kesinti başlıyor

Yerel Haberler - 25.11.2025 - 7:01

YALOVA-BHA

Yalova Valisi Hülya Kaya’nın başkanlığında oluşturulan “Acil Su Eylem Planı” kapsamında, tarımsal su tahsisleri durduruldu. Belediyelerin park ve bahçe sulaması ile yol yıkamada şebeke suyu kullanması yasaklandı. Ayrıca yüzme ve süs havuzlarının su kullanımı kısıtlandı; alternatif su temini olmayan havuzların faaliyetleri geçici olarak durdurulacak.

Baraj rezervine bağlı olarak tamamen kesinti olacak

Planlı kesintiler kapsamında, 26 Kasım’dan itibaren mahalle bazlı uygulama ile gece 20.00’den sabah 05.00’e kadar su verilmeyecek. Sanayi tesislerine verilen su, ilk etapta yüzde 50 oranında düşürülecek; baraj rezervi 10 günlük seviyenin altına inerse tamamen kesilecek.

Barajdaki düşüşün etkilerini azaltmak için Ortaburun Göleti’nden Çınarcık hattına su verilecek, bölgedeki tüm DSİ kuyuları devreye alınacak ve yüzer pompalar hazır tutulacak. Kocaeli Yuvacık Barajı’ndan ters besleme için teknik hazırlıklar tamamlandı.

Orta vadeli planlarda ise şebeke kayıp-kaçaklarının azaltılması, tarımda şebeke suyunun tamamen yasaklanması, akıllı sayaç ve SCADA sistemlerinin yaygınlaştırılması, İhsaniye Barajı bağlantısının tamamlanması yer alıyor.

İl Sağlık Müdürlüğü, su kalite kontrollerini artıracak; hastaneler, huzurevleri ve diyaliz merkezleri gibi kritik tesislerde su güvenliği sağlanacak. Yaşlı ve engelli vatandaşların suya erişimi için de özel destekler sunulacak.

Yerel Haberler Antalya Isparta ve Burdur’da kenevir üretimine resmen izin verildi

Yerel Haberler Ömer Gürsoy: Yetenek Var, Destek Yok: Anadolu’nun Tenis Gerçeği

Yerel Haberler Dereboğazı yolu için iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi

Yerel Haberler Sosyal medyada 15 yaş sınırı hazırlığı

Yerel Haberler Dereboğazı ve Döşemealtı’nda can pazarı

Yerel Haberler Beypazarı belediyesi T.S.M Korosu çalışmalara başladı

Yerel Haberler Karacan Grup Demir Çelik ile Beton Mikser Oluklarında Yeni Dönem Başlıyor

Yerel Haberler Satılık konut ilanlarına e-Devlet doğrulaması geliyor

Yerel Haberler Beypazarı’nda TYT, AYT ve LGS deneme sınavları düzenlenecek

Yerel Haberler Antalya’daki otobüs faciasında ihmal iddiası

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021