Yakıt krizi Havana’yı çöple kapladı: Hastalık riski büyüyor

Yerel Haberler - 08.05.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

Yetkililer, artan çöp yığınlarına karşı 122 geçici atık toplama noktası oluşturdu. Bu alanların 24’ünde çöplerin yakılmasına izin verilmesi ise şehirde yoğun duman ve hava kirliliğine neden oldu.

Küba Sinirbilim Merkezi, açık alanda yapılan düzensiz atık yakımının sağlık üzerinde uzun süreli etkiler bırakabileceği uyarısında bulundu. Duman nedeniyle bazı vatandaşların evlerinde dahi maske kullandığı belirtildi.

Kentte haftalarca toplanamayan çöpler sinek ve kemirgen artışına yol açarken, kötü kokular ve hijyen sorunları salgın hastalık endişesini de artırdı. Mayıs ayında başlayan yağmur sezonuyla birlikte durgun suların oluşması, sivrisinek kaynaklı hastalık riskini yeniden gündeme taşıdı.

Geçen yıl ada nüfusunun yaklaşık üçte birini etkileyen Chikungunya salgınının ardından, sağlık çalışanları mide-bağırsak rahatsızlıkları ile çocuklarda hepatit vakalarında artış gözlendiğini bildirdi.

Hükümetin geri dönüşüm çalışmalarına rağmen altyapı ve kaynak eksikliği nedeniyle krizin kısa vadede çözülemeyeceği belirtiliyor. Havana’daki “El Bote del 100” çöplüğünde biriken atıkların ise çevrede yaşayanlar için tehdit oluşturduğu ifade ediliyor.

Yerel Haberler Keçiören’de öğrencilere afet ve yangın eğitimi

Yerel Haberler Ankara Keçiören’de 20 yıllık imar problemi çözüldü

Yerel Haberler Ordu’da “Akkuş Şeker Fasulyesi” hasatı başladı

Yerel Haberler Türkiye limanlarında yük hareketliliği arttı

Yerel Haberler Tasfiye sürecindeki fonlar için düzenleme bugün komisyonda görüşülecek

Yerel Haberler Efes Antik Kenti, binlerce yıllık tarihiyle ziyaretçilerini büyülüyor

Yerel Haberler Şampiyonlar Ligi’nde sürprizlerle dolu gece

Yerel Haberler Erzincan’da üniversiteli gençlere ulaşım müjdesi

Yerel Haberler Resmî Gazete’de bugün: 14 Ekim 2026 kararları

Yerel Haberler Galatasaray, Barcelona karşısında farklı kaybetti: 1-4

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021