WhatsApp’a yapay zeka desteği: Yazım yardımcısı kullanıma sunuldu

Yerel Haberler - 01.09.2025 - 8:15

ANKARA – BHA

Kullanıcılar, bire bir veya grup sohbetlerinde ekrandaki yeni kalem simgesine dokunarak Yazım Yardımı’nı etkinleştirebiliyor. Uygulama, tercih edilen üsluba göre —profesyonel, gündelik, esprili gibi— yeniden yazım önerileri sunuyor.

Gizlilik öne çıkıyor

WhatsApp, Yazım Yardımı’nın Private Processing teknolojisiyle geliştirildiğini ve ne orijinal mesajların ne de yapay zekâ önerilerinin Meta veya WhatsApp tarafından incelenmediğini vurguluyor. Özellik, varsayılan olarak kapalı geliyor ve yalnızca kullanıcılar tarafından etkinleştirilebiliyor.

Kademeli yaygınlaşma

Şu anda Yazım Yardımı, ABD’de İngilizce olarak kullanılabiliyor. WhatsApp, yıl içinde ek dil ve pazar desteğini kademeli olarak sunmayı planlıyor ve özelliğin dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya ulaşması hedefleniyor.

Yeni denemeler

Uygulama, kısa süre önce cevapsız aramalara hızlıca sesli mesaj bırakılmasını sağlayan bir özelliği de test etmeye başladı. Bu yenilikle kullanıcılar, yanıtlanmayan aramalardan sonra ekrandaki “sesli mesaj kaydet” kısayolunu kullanarak hızlıca not bırakabiliyor.

Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Yerel Haberler Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı

Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Yerel Haberler Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021