Yerel Haberler - 10.04.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, bugün İslamabad’da başlayacak kritik temaslar öncesinde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Donald Trump’ın müzakere sürecine ilişkin kendisine ve heyete “oldukça net kurallar” verdiğini belirten Vance, diplomasiye açık olduklarını ancak İran’ın yaklaşımının belirleyici olacağını ifade etti.
Görüşmelerin tonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vance, şu ifadeleri kullandı:
“İranlılar iyi niyetle müzakere etmeye hazırlarsa, biz de kesinlikle onlara açık bir el uzatmaya hazırız; bu işin bir yönü. Ancak bizi oyalamaya çalışırlarsa, müzakere heyetimizin bu duruma hiç de sıcak yaklaşmadığını görecekler.”
Trump yönetiminin barışçıl bir çözüm için kapıyı araladığını dile getiren Vance, sürecin ilerleyişinin Tahran yönetiminin tavrına bağlı olduğunu vurguladı.
Yerel Haberler “TİMBİR Destanı” yeni genel merkezde takdim edildi
Yerel Haberler Ani Antik Kenti: İpek Yolu’nun kültürel mirası
Yerel Haberler TÜİK açıkladı: Konut satışları eylülde yüzde 9,3 azaldı
Yerel Haberler Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Avrupa Konseyi arasında iş birliği görüşmesi
Yerel Haberler Altın fiyatları yükselişle başladı
Yerel Haberler İstanbul’da sel felaketi: 3 bin 55 kişi kurtarıldı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021