Van ve Hakkari’de uyuşturucu operasyonu

Yerel Haberler - 09.03.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

İçişleri Bakanlığı, Van ve Hakkari’de uyuşturucu madde imalatı ve ticareti yapan kişilere yönelik geniş kapsamlı operasyon düzenlendiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, çalışmalar Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütüldü. Bu kapsamda Van ve Hakkari İl Jandarma Komutanlıkları tarafından istihbari faaliyetler gerçekleştirildi.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda belirlenen adreslere operasyon düzenleyen ekipler, yapılan aramalarda 198 kilogram esrar, 112 kilogram metamfetamin ve 10 kilogram eroin ele geçirdi.

Operasyon kapsamında uyuşturucu ticareti yaptığı değerlendirilen 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Bakanlık açıklamasında, uyuşturucuyla mücadelenin ülke genelinde kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulanarak operasyonu gerçekleştiren jandarma ekipleri ile süreci koordine eden Cumhuriyet başsavcılıklarına teşekkür edildi.

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamboçya ile ilişkilerimiz hızla gelişiyor

Yerel Haberler Vatan Partisi Çanakkale İl Başkanı Yokuş Uzun: “Mekke Anlaşması’nı Reddedin!”

Yerel Haberler Çay demleme teknolojilerinin güçlü markası Ateşe Makine, IBAKTECH 2026’da göz doldurdu

Yerel Haberler Başkan Saruhan, yağmur altında takımını uğurladı

Yerel Haberler Sel felaketinin yaşandığı 3 il için 40 milyon TL’lik kaynak

Yerel Haberler ÖSYM’den adaylara hafta sonu sınavı duyurusu

Yerel Haberler AKK’de engelli bireyler için sanatın gücü konuşuldu

Yerel Haberler RTÜK, EPRA toplantısında medyaya güven ve çocukların dijital ortamda korunması konularını ele aldı

Yerel Haberler Kırıkkale’de öğrenciler güreşle spora kazandırılıyor

Yerel Haberler İstanbul Anadolu Yakası için turuncu kodlu yağış uyarısı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021