Aksaray Haberleri - 08.09.2015 - 12:12
Vali Şeref Ataklı üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacının karşılanması için özel idarenin üniversite kampüsü içerisinde yurt yapabileceğini söyledi.
Yapılacak yurtların 15 yıllığına Kredi Yurtlar Kurumuna kiralanabileceğini belirten Vali Ataklı, özel sektöründe bu konuda daha etkin olması gerektiğini belirtti.
İl Genel Meclisini ziyaretinde yurt konusunda açıklamalarda bulunan Vali Ataklı, Aksaray Üniversitesinin gelişerek büyüdüğünü öğrenci sayısının 20 bine yaklaştığını söyledi.
Aksaray merkezde 16-17 bin öğrenci sayısına ulaşan Aksaray üniversitesinin yeni kurulan tıp fakültesi ve diğer bölümlerle daha da büyüyeceğini belirten Vali Ataklı, ‘Bu öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Yurt kapasitesine bakıldığında hem Kredi Yurtlar Kurumu hem özel sektörün toplamda yaklaşık 6 bin kişilik kapasitesi bulunuyor. Buna karşılık yaklaşık 10 bin öğrenciye daha yurt gerekiyor.’ dedi.
-Kampüs içerisinde 250 dönüm arazi yurt yapılmak üzere 10’ar dönümlük parsellere bölündü
Yurt ihtiyacının karşılanmasına dönük yaptıkları çalışmada üniversite kampüs alanı içerisinde 250 dönüm araziyi tahsisten çıkartıp hazineye devrini sağlayarak burada imar çalışması yaptıklarını ifade eden Vali Ataklı, 10 tane yaklaşık 10’ar dönümlük parsel oluşturduklarını bu parsellere isterse özel sektöründe kiralayarak yurt yapabileceğini söyledi.
-Özel idare yurt yaparak Kredi Yurtlar Kurumuna kiralayabilir
Aksaray Üniversitesinin büyümesinin göz önüne alınarak yurt ihtiyacı konusunda hızlı hareket ederek bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Vali Ataklı; ‘Özel idare olarak biz bunu yapabiliriz. Bunun gerekli ve faydalı bir iş olacağı kanaatindeyim. Bunu özel sektör de yapabilir. Tıp fakültesi kuruldu, zaman içinde üniversitenin kapasitesi artıyor. O nedenle yurt ihtiyacı bitmez bunu karşılamaya dönük bir çaba içinde olmamız lazım. Bu konuyu iyi değerlendirmeliyiz. ‘diye konuştu.
Aksaray Haberleri Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Aksaray Haberleri Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli
Aksaray Haberleri Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Aksaray Haberleri Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı
Aksaray Haberleri 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Aksaray Haberleri Antalya’da Orman yangını alarmı
Aksaray Haberleri Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
Aksaray Haberleri Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır
Aksaray Haberleri Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021