“Vakfıkebir Ekmeği” Türkiye’nin AB nezlinde 36. tescilli ürünü olacak

Yerel Haberler - 07.12.2025 - 13:15

Mehmet Bülent ALP – TRABZON / BHA

Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal ile DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, tescil sürecine ilişkin iş birliği protokolünü imzaladılar.

İmza töreninde bir açıklama yapan Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal, “Vakfıkebir Ekmeğimizin AB tescili için birkaç ay önce çalışma başlatmıştık. Hazırladığımız projenin kabul edilmesinin ardından bugün DOKA ile protokol imzaladık. Hayırlı uğurlu olsun. DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar Bey’e ve emeği geçen tüm çalışanlara ilçem adına teşekkür ediyorum” dedi.

https://bha.net.tr/vakfikebir-ekmegi-turkiyenin-ab-nezlinde-36-tescilli-urunu-olacak

AB tescilinin bölgeye sağlayacağı katkılara dikkat çeken Başkan Koçal, “Bu süreç ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz için büyük bir prestij ve tanıtım fırsatı sunacak. Ürünümüz 27 Avrupa ülkesinde tanınacak ve tescillenecek. Fırıncılarımızın Avrupa’da tescilli “Vakfıkebir Ekmeği” üretmeleri için yeni projeler geliştirilecek. Dolayısıyla yeni istihdam kapıları oluşacak. Şu anda Türkiye’nin AB’de tescilli 35 ürünü bulunuyor. İnşallah biz 36’ncı olacağız ve Trabzon’un ilk ürünü olarak o listede yerimizi alacağız” dedi.

DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar’ın ise; “Vakfıkebir Ekmeği’nin Avrupa Birliği’nde tescili için yürütülen bu önemli çalışmada Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak yer almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bölgesel değerlerimizin uluslararası alanda tanınması, hem ekonomik hem de kültürel açıdan bölgemize önemli katkılar sağlayacaktır. Vakfıkebir Belediyemiz ile iş birliği içinde yürüttüğümüz bu projenin, hem üreticilerimize yeni kapılar açacağına hem de Trabzon’un marka değerini güçlendireceğine inanıyoruz. Bu sürece emek veren tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Yerel Haberler Hatay İskenderun’da asansör kazası

Yerel Haberler Kırıkhan MEM şampiyon oldu

Yerel Haberler Hatay Samandağ’da karne sevinci

Yerel Haberler Mehir Aile Platformu’ndan Brüksel Ticaret Müşavirliğine ziyaret

Yerel Haberler Malatya’da 4.0 büyüklüğünde deprem

Yerel Haberler İMEF öncülüğünde dijital şiddet ve siber zorbalık paneli Ankara’da düzenlenecek

Yerel Haberler ABD Başkanı Trump: NATO Zirvesi’ne Erdoğan’a duyduğum saygıdan gidiyorum

Yerel Haberler Kars’ta Hz.Hüseyin ve Kerbela iehitlerini anıldı

Yerel Haberler Kars Valisi Ziya Polat’tan şehit Eren Bülbül’e anlamlı vefa

Yerel Haberler AKK Ankara’ya İz Bırakanların konuğu Bülent Arınç oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021