Yerel Haberler - 15.11.2025 - 14:37
ANKARA-BHA
UTSİAD Genel Başkanı Osman Servi’nin başkanlığında dernek merkezinde yapılan toplantıya, yönetim kurulu üyeleri ve Balkanlar MEDİA’dan Adil Koçalan, İlker Karataş ve Ahmet Durkaya katıldı. Toplantıda, Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki ekonomik ve kültürel bağları güçlendirecek programın ayrıntıları masaya yatırıldı.
Balkanlar MEDİA heyeti, bölgenin medya altyapısı, ülkeler arası resmi temas yöntemleri, programın saha koordinasyonu ve iş heyetlerine yönelik medya desteği konularında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Balkanlar MEDİA Yönetim Kurulu Başkanı Adil Koçalan, “Balkanlar bizim için sadece bir yatırım alanı değil, kültürel ve tarihsel bağlarımızın kesiştiği özel bir bölge. Üç dijital TV kanalımızla bölgeyle köprüler kuruyoruz. Bu iş birliği hem Türkiye hem Balkan ülkeleri için hayırlı olacak” dedi.
Toplantıda, UTSİAD’ın Balkanlara yönelik iş geliştirme hedefleri kapsamında ziyaret edilecek ülkeler de netlik kazandı: Kuzey Makedonya, Kosova ve Arnavutluk. Alınan kararlara göre 25 Kasım’da UTSİAD Yönetim Kurulu ön değerlendirme toplantısı yapılacak; 3 Aralık’ta ise Balkanlar MEDİA destekli ön heyet resmi temaslara başlayacak.
Programın en önemli ayağı ise Nisan 2026’da gerçekleştirilecek 30–40 kişilik Ticari Heyet Programı olacak. Heyet kapsamında:
ile üst düzey görüşmeler gerçekleştirilecek. Programın lojistik planlaması ve medya stratejisi, Balkanlar MEDİA’nın hazırlayacağı raporlarla nihai şekline kavuşacak.
Toplantının kapanışında konuşan UTSİAD Genel Başkanı Osman Servi, “Amacımız Balkanlar ile Türkiye arasında yeni ticaret köprüleri kurmak ve üyelerimizin uluslararası pazarlara açılımını güçlendirmek. Balkanlar MEDİA’nın sahadaki güçlü ağı ve tecrübesi bu süreçte büyük avantaj sağlayacak” ifadelerini kullandı.
Yerel Haberler Saatçioğlu: “AB–Orta Asya Stratejik Ortaklığı Türkiye için Yeni Fırsat Kapıları Açıyor”
Yerel Haberler Ankara, İlk ve En Büyük Kış Festivali’ne geri sayım başladı
Yerel Haberler Murgulspor Kulübü Başkanı Öktem’in anne acısı
Yerel Haberler “Hakkınızda işlem var” iddiasıyla yeni dolandırıcılık oyunu
Yerel Haberler Jandarma dolandırıcılara göz açtırmıyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021