Uraloğlu’ndan otoyol ve köprü geçiş ücretleriyle ilgili açıklama

Yerel Haberler - 31.12.2025 - 11:35

ANKARA – BHA

Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye işaret ederek, 2026 yılı için vergi ve harçlardaki yeniden değerleme oranlarının altında bir artış tercih edildiğini ifade etti.

Bu çerçevede otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin yeniden belirlendiğini aktaran Uraloğlu, daha önce yüzde 18,75 ile 38,98 arasında öngörülen artış oranlarının yeni düzenlemeyle yüzde 18,75 ile 25,93 aralığında sınırlandığını kaydetti.

Uygulamanın bu gece saat 00.00 itibarıyla yürürlüğe gireceğini belirten Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyol ve köprülerde artış oranının yüzde 25,49 olarak belirlendiğini, kamu-özel işbirliği kapsamında işletilen projelerde ise artış oranlarının yüzde 18,75 ile yüzde 25,49 arasında tutulduğunu bildirdi.

Bakan Uraloğlu, vatandaşların refahını önceleyen, ulaşımda erişilebilirlik ve sürdürülebilirliği esas alan bu düzenlemenin millet için hayırlı olmasını temenni etti.

Yerel Haberler Bakan Fidan’dan çok taraflı diplomasi trafiği

Yerel Haberler Üniversite öğrencilere af düzenlemesi geliyor

Yerel Haberler Avrupa’nın hava trafiği lideri değişmedi: İstanbul Havalimanı zirvede

Yerel Haberler Artvin kapalı yüzme havuzu yenilendi

Yerel Haberler Altın fiyatları haftaya sert kayıpla başladı

Yerel Haberler Prof. Dr. Veysel Ayhan: Bölgesel savaş riski artıyor

Yerel Haberler ANFA güvenlik genel müdürlüğü bayramda tedbirleri artırdı

Yerel Haberler Son 11 yıl, ölçümlere göre en sıcak dönem olarak kayda geçti

Yerel Haberler Konya’da yolcu otobüsü devrildi: 14 kişi yaralandı

Yerel Haberler ABB, Başkent göl ve göletlerinde temizlik çalışmalarını sürdürüyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021