Uraloğlu: Ankara’da düşen Libya uçağının karakutusu İngiltere’de incelenecek

Yerel Haberler - 07.01.2026 - 9:50

ANKARA – BHA

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Uraloğlu, kazanın herkes için üzücü olduğunu ifade etti.

Uçağın düşüşüne ilişkin sürecin yakından takip edildiğini belirten Uraloğlu, karakutu ve ses kayıt cihazlarının her ikisinin de hasar gördüğünü söyledi. Bu tür hasarlı kayıt cihazlarını inceleyebilecek sınırlı sayıda ülke bulunduğuna dikkat çeken Uraloğlu, şu bilgileri paylaştı:

“Oradaki karakutu ve ses kayıt cihazlarının her ikisi de hasarlanmış. Bunu dünyada çözebilen 4 ülke var. Bu 4 ülkeden birisine mutlaka bizim arkadaşlarımızın, Libya tarafının ve uçak üreticisi olan ülke tarafının refakat etmesiyle İngiltere’de bu işlemin yapılmasıyla ilgili arkadaşlar bir karar aldı. Elbette bunu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız yürütüyor. Bu çerçevede sürece devam edeceğiz. Bu biraz zaman alacak bir işlemdir.”

İncelemenin ne zaman yapılacağına ilişkin değerlendirmede de bulunan Uraloğlu, Türkiye’den bir heyetin görevlendirildiğini belirterek, “Heyetimizi görevlendirdik, bugünlerde İngiltere’ye gidecekler. Bahsettiğim tüm taraflarla birlikte süreci yakından takip edecekler. Ancak bu sürecin muhtemelen bir ayı, belki de daha uzun bir zamanı bulması söz konusu.” dedi.

Bakan Uraloğlu, karakutunun İngiltere’de incelenip incelenmeyeceği yönündeki soruya ise, “Evet, kesinlikle öyle. Hem karakutu hem de ses kayıt cihazı.” yanıtını verdi.

Yerel Haberler Valilikten İstanbullulara hava alarmı: Sağanak ve lodos etkili olacak

Yerel Haberler İlhan Kılıç’a Avrupa’da stratejik akademik görev

Yerel Haberler Rüzgar enerjisinde tarihi seviye: Günlük üretimde yeni rekor

Yerel Haberler Prof. Dr. Mehmet Haberal’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Yerel Haberler TİMBİR Heyeti tarihin sıfır noktasında; Göbeklitepe

Yerel Haberler Togg elektrikli otomobil pazarında zirveyi bırakmadı

Yerel Haberler Olimpiyat Stadı’nda dev final: Süper Kupa’da derbi günü

Yerel Haberler Av. Cüneyd Altıparmak’tan Urfa notları: Medya, hukuk ve kirli dil

Yerel Haberler FETÖ’ye yönelik 34 ilde operasyon: 77 şüpheli yakalandı

Yerel Haberler Duran: Gazetecilik, toplumsal hafızanın en güçlü tanığıdır

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021