Üniversite öğrencilerine aylık 13 bin 750 lira burs desteği

Yerel Haberler - 21.07.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

TENMAK tarafından yürütülecek program kapsamında, 2025 veya 2026 YKS başarı sıralamasında ilk 100 bine girerek enerji, nükleer teknoloji, maden, bor, nadir toprak elementleri ve ileri malzeme gibi alanlarda lisans eğitimine başlayan 300 öğrenciye aylık 13 bin 750 lira burs verilecek.

Burs başvuruları 1-15 Eylül 2026 tarihleri arasında çevrim içi olarak yapılacak. Başvurularda lisans kayıt belgesi ile YKS başarı sıralamasını gösteren belge istenecek.

Bursiyerler, lisans programlarına ayrılan kontenjanlar ve YKS başarı sıralamaları dikkate alınarak belirlenecek. Program kapsamında öğrencilere ayrıca alanında uzman danışmanlar tarafından akademik destek sağlanacak.

Programın kapsamının gelecek yıldan itibaren genişletilerek lisans 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile daha ileri eğitim seviyelerine yönelik burs çağrılarının da açılması planlanıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, programla gençlerin bilim ve teknoloji alanlarında kariyer yapmalarının destekleneceğini belirterek, ülkenin stratejik alanlarında nitelikli insan kaynağının yetişmesine katkı sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Yerel Haberler Malatya’da COP31 hazırlıkları kapsamında uluslararası toplantı

Yerel Haberler Üniversite öğrencilerine aylık 13 bin 750 lira burs desteği

Yerel Haberler AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz: Şiddet asla meşru bir yöntem olamaz

Yerel Haberler Beypazarı’ndaki 59 mahalleye yangınlara karşı su tankeri desteği

Yerel Haberler Hatay’da maymun paniği

Yerel Haberler Kahramanmaraş’taki okul saldırısına ilişkin iddianame hazırlandı

Yerel Haberler A Milli Takım FIFA sıralamasında geriledi: İşte yeni yeri

Yerel Haberler Basketbolda yeni dönem: FIBA’dan kural değişiklikleri

Yerel Haberler Sivas’tan Doğdu, Türkiye’ye ilham oldu: Bu kültür hareketi dalga dalga yayılıyor

Yerel Haberler Gençler için Akıllı Kariyer Rehberi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021