Yerel Haberler - 23.07.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Lisans mezunlarında en yüksek istihdam oranı tıp bölümünde yüzde 95,5 olarak kaydedilirken, onu özel eğitim öğretmenliği, havacılık elektrik ve elektroniği, matematik mühendisliği ve hemşirelik izledi. Ön lisans mezunlarında ise en yüksek oran polis meslek eğitimi bölümünde görüldü.
Lisans mezunlarının ilk işini bulma süresi ortalama 14,2 ay olurken, bu sürenin en kısa olduğu bölüm dil ve konuşma terapisi oldu. Bu bölümü tıp, özel eğitim öğretmenliği, eczacılık ve ergoterapi takip etti.
Aylık ortalama kazancın en yüksek olduğu lisans bölümleri ise pilotaj, matematik mühendisliği, uzay mühendisliği, uçak mühendisliği ve kontrol ve otomasyon mühendisliği olarak sıralandı.
Verilere göre, ücretli çalışan lisans mezunlarının yüzde 56,7’si eğitim aldığı alanla uyumlu bir meslek grubunda çalıştı. Bu oranın en yüksek olduğu alan sağlık ve refah olurken, sosyal bilimler, gazetecilik ve enformasyon alanında yüzde 20,6 ile en düşük seviyede kaldı.
Yerel Haberler Keçiören’de drift yaparak trafiği tehlikeye düşüren sürücüye 384 bin lira para cezası
Yerel Haberler Ankara’da Yazarlar Akademisi’nde Işığın Gölgesinde Dostoyevski ve Rembrandt konuşuldu
Yerel Haberler Malatya Havalimanı’nda yolculara yeni hizmetler sunuluyor
Yerel Haberler Spor Yazarı Ömer Gürsoy: ”Futbolda Zırh Çatırdıyor”
Yerel Haberler ATO Başkanı Baran: Her oy iş dünyamıza güç katıyor
Yerel Haberler Sultanlar Ligi’nde günün maç programı belli oldu
Yerel Haberler Gram ve çeyrek altın ne kadar?
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021