Aksaray Haberleri - 15.02.2016 - 10:59
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Somuncubaba Tarih ve Kültür Araştırmaları Merkezi’nin çalışmalara başladığını ve ilk etapta üç önemli projeyi hayata geçirmek arzusunda olduklarını söyledi. Aksaray’ın pek çok değerini bilimsel verilerle ortaya koyacak olan ve gelenekselleştirilmesi planlanan “Uluslararası Aksaray Sempozyumu”na ilişkin hazırlıklar başladı.
– Sanattan Siyasete, Eğitimden Kültüre Aksaray… –
Merkezin 6 ay öncesine kadar kâğıt üzerinde kurulu olduğunu, bu süre içerisinde Müdür ataması ve yönetim teşekkülünün tamamlanmasıyla faaliyetlerin başladığını belirten Rektör Şahin, gerçekleştirmeyi düşündükleri üç etkinlikten ilki olan “Uluslararası Aksaray Sempozyumu” hususunda bilgiler verdi. Bu sempozyumda Aksaray’ın eğitim, kültür, sanat, siyaset, mimari eserler, dini yaşam gibi farklı alanlarına dair bilimsel verilerin ortaya konulacağını ifade eden Şahin, “Tüm bunlar sosyal bilimler gözlüğü ile ortaya konulacak. Sempozyuma dair hazırlıklar başladı. Bu yıl içinde gerçekleştireceğimiz sempozyumun gelenekselleşmesini planlıyoruz” dedi. İkinci projeleri olan “Aksaray’ın Yaşayan Değerleri” isimli çalışmanın da hazırlıklarının başladığına değinen Prof. Şahin, “Bu proje kapsamında Aksaray’a ilim, kültür, sanat, siyaset gibi alanlarda hizmet vermiş büyüklerimizin hayatları kayıt altına alınacak ve kitaplaştırılacak. İlk etapta 10 kişiyle görüşme yapılacak ve ilk görüşmemizi tamamladık” dedi.
– Seri Toplantılarla Önemli Bir Birikim Ortaya Çıkacak –
Üçüncü bir faaliyet olarak ise “Somuncubaba Toplantı Serisi” planladıklarından söz eden Şahin, şöyle devam etti: “Bu seri toplantılar sayesinde, uzun yıllar sonra yüzüncü ve belki de bininci toplantıya ulaşıldığında önemli bir birikim ortaya çıkmış olacak. Toplantılara gerek üniversite içinden, gerekse üniversite dışından misafirler katılacak. Bunlar merkezimizin ilk etapta yapacağı çalışmalar. Bu çalışmalar genişleyerek sürecek. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sami Yıldız ise Rektör Şahin’e kendilerine böyle bir imkânı verdiği için teşekkür etti ve merkezin şehrin değerlerine sahip çıkma noktasında önemli bir görevi ifa edeceğini söyledi.
Yapılan açıklamaların ardından “Uluslararası Aksaray Sempozyumu”na ilişkin detaylar ve planlamalar görüşüldü.
Aksaray Haberleri AJet’ten gençlere özel KKTC kampanyası
Aksaray Haberleri Nallıhan’da esnafla kahvaltılı istişare toplantısı yapıldı
Aksaray Haberleri Halk sağlığı hizmetlerinde erken tanı ve sağlıklı yaşam vurgusu
Aksaray Haberleri Erzurum’da yüz tanıma kamerası firariyi yakalattı
Aksaray Haberleri Baba elinden kanlı infaz!
Aksaray Haberleri “Kalbimin En Güzel Şiiri: Annem” yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
Aksaray Haberleri Saadet Partisi Heyeti Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti
Aksaray Haberleri Gazi Üniversitesinde ‘100. Yılında Ankara Antlaşması Kerkük ve Musul’un Geleceği’ toplantısı yapıldı
Aksaray Haberleri Trabzon Kültür Yolu Festivali’nde kriz mi var! Yeri değişiyor mu?
Aksaray Haberleri Dünya Sağlık Örgütü’nden Hantavirüs açıklaması
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021