Ulusal Bir Kültür Projesi “Çemberimde Gül Oya”

Aksaray Haberleri - 30.03.2017 - 16:35

Okul Müdürü Orhan Avan yaptığı yazılı açıklamada; Türkiye’miz çok zengin bir kültüre sahiptir. Bizler de Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi olarak kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimize sahip çıkmak ve onları yeniden canlandırmak amacı ile “Çemberimde Gül Oya” adlı bu kültürel zenginliğimizi esas alan projenin içerisinde Aksaray’ımızı temsilen yer almış bulunmaktayız.

Bu proje 81 ilden de temsilci öğretmenlerin bulunduğu ve e-twinning portalında kayıt altına alınmış paydaşlardan oluşmaktadır. Bugüne kadar 69 il de geçekleştirilen ve büyük bir beğeni kazanan “Çemberimde Gül Oya” projesinin 70. sergisi ilimizde gerçekleştirilecektir.

Bu bağlamda kültürler arası kaynaşmayı temel alan ve her bir ilimizin ülkemizin mozaik taşı olarak düşünüldüğü bu projeyi 81 il genelinde yapılması düşünülen sergiler ile farklı insan gruplarına ulaşılarak engin kültürümüzü tanıtmak ve farklılıkların her şeyiyle birlikte beraber güzel olduğunu yansıtabilmek ana temamızdır. Başta öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere toplumun bütün fertlerinin dikkatini ve ilgisini kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizin canlandırılması ve kültürümüze sahip çıkılması konusuna ilgilerinin çekilmesi suretiyle farkındalık uyandırmak, Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi olarak bu projeyi geliştirmekteki öncelikli gerekçemizdir.

Millî birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu bu dönemde bu tür projelerle millî kültür unsurlarımızın bir araya getirilerek hem sağlam bir bilgi birikimi oluşturmak hem de kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimize sahip çıkmak ve onları yeniden canlandırmak adına farkındalık oluşturmanın gerekli olduğunu düşündüğümüzden halkımızdan desteklerini esirgememesini ve 3-4 Nisan 2017 tarihlerinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda açılacak sergimizi onurlandırmalarını bekliyoruz.

Aksaray Haberleri Aksaray İHH Başkanı Korkmaz Özgürlük Filosu’nda

Aksaray Haberleri Macera Park Çok Yakında Yeni Sezona Merhaba Diyecek

Aksaray Haberleri Aksaray İHH 2024 Ramazan Faaliyetleri

Aksaray Haberleri Başkan Dinçer Çocukları 23 Nisan Çocuk Şenliğine Davet Etti

Aksaray Haberleri Yeni Belediye Hizmet Binasında Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

Aksaray Haberleri Solaklı’da Bir İlk: Kadın Başkan Seçildi

Aksaray Haberleri Başkan Dr. Evren Dinçer Mazbatasını Aldı

Aksaray Haberleri Bayramda Belediye Hizmetleri Kesintisiz Sürecek

Aksaray Haberleri Alanya Aksaraylılar Platformundan Geleneksel İftar

Aksaray Haberleri Aksaray Yerel Seçim Sonuçları

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021