Yerel Haberler - 16.12.2025 - 10:45
ANKARA-BHA
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 81 ilde göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadele kapsamında kapsamlı denetimler gerçekleştirildiğini belirtti. Denetimlerin, Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda; Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yürütüldüğü bildirildi.
Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, 28 bin 581 personel ve 9 bin 109 ekibin katılımıyla 5 bin 702 noktada yapılan denetimlerde 431 bin 446 kişinin kimlik kontrolü gerçekleştirildi. Denetimler sonucunda 9’u yabancı uyruklu olmak üzere toplam 55 göçmen kaçakçısı ile 972 düzensiz göçmen yakalandı.
Çalışmalar kapsamında ayrıca 7 bin 617 umuma açık yer, 500 terminal ve 7 bin 37 diğer alan olmak üzere toplam 15 bin 154 noktanın kontrol edildiği belirtildi. Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmesi için işlemlerin başlatıldığı kaydedildi.
Bakan Yerlikaya, denetimlerde görev alan tüm personele teşekkür ederek, Türkiye’nin göç yönetiminde insan hak ve özgürlüklerine saygılı, hukuk devleti ilkelerine bağlı ve kamu düzeninden taviz vermeyen bir yaklaşım benimsediğini vurguladı. Yerlikaya, göç konusunun düzenli göç yönetimi, uluslararası koruma, gönüllü ve güvenli geri dönüş, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele ile entegre sınır yönetimi başlıkları altında bütüncül bir şekilde ele alındığını ifade etti.
Yerel Haberler Artvin Valisi Ergün, İçişleri Personeliyle bayramlaştı
Yerel Haberler Hekimsen’den sağlık çalışanlarına ekonomik güç hamlesi: Ortak iktisadi yapı kuruluyor
Yerel Haberler Manchester City, Arsenal’i geçerek Lig Kupası’nı kazandı
Yerel Haberler Avrupa yaz saatine geçiyor: Saatler bu pazar ileri alınacak
Yerel Haberler Trump’tan İran’a sert uyarı: “Sonuç çok iyi olacak”
Yerel Haberler Kars’ta Nevruz Bayramı coşkusu: Tüm vatandaşlar davetli
Yerel Haberler Malatya’da Genç Girişimcilik Akademisi başlıyor
Yerel Haberler Başkan Gülpınar: “Tüm imkânlarımızı seferber ettik”
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021