Yerel Haberler - 22.01.2026 - 6:23
ANKARA-BHA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, denetimlerin Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda; Jandarma, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerinin katılımıyla gerçekleştirildiğini duyurdu.
Yerlikaya, 81 ilde yürütülen uygulamalarda toplam 372 bin 409 kişinin kimlik kontrolünün yapıldığını belirtti.
Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında;
27 bin 697 personel,
8 bin 702 ekip,
5 bin 531 noktada görev aldı.
Denetimlerde 7 bin 482 umuma açık yer, 422 terminal ve diğer alanlar olmak üzere toplam 14 bin 261 yer kontrol edildi.
Bakan Yerlikaya açıklamasında, göç yönetiminin insan hakları, hukuk ve medeniyet değerleri çerçevesinde yürütüldüğünü vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Göç yönetimini; düzenli göç, düzensiz göçle mücadele, entegre sınır yönetimi, uluslararası koruma ve gönüllü, güvenli, onurlu geri dönüş dahil tüm başlıklarda stratejik bir anlayışla ele alıyoruz. Kamu düzeni ve güvenliğinden taviz vermeden kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz.”
Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemlerinin başlatıldığı bildirildi. Yerlikaya, yürütülen çalışmalar sonucunda Türkiye’nin düzensiz göçte hedef ve transit ülke konumundan çıktığını da kaydetti.
Göçmen kaçakçılığıyla mücadele çalışmalarının kararlılıkla süreceği vurgulandı.
Yerel Haberler Altın bayramın 3. gününde geriledi
Yerel Haberler Türkiye’de 5G dönemi başlıyor
Yerel Haberler Malatya çarşı merkezinin teslim tarihi netleşti
Yerel Haberler Denizlerde 325 bin ton atık temizlendi
Yerel Haberler Bakan Güler Hatay Valiliği’ni ziyaret etti
Yerel Haberler Trump’tan ateşkes yok: “Karşı taraf yok olurken durulmaz”
Yerel Haberler Bayramda aileler arasında kavgaı: 3 ölü
Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nevruz’ta barış vurgusu
Yerel Haberler Vali Masatlı denetimde bayramlaştı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021