Türkşeker’de 31. dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı

Yerel Haberler - 16.09.2025 - 10:01

KARS-BHA

2025 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü kapsamında Türk-İş ve hükümet arasında varılan mutabakatın ardından, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş) ile Türkiye Şeker Sanayii İşverenleri Sendikası arasındaki görüşmeler sonuçlandı.

Türkşeker bünyesindeki fabrikaları kapsayan 2025–2027 yıllarına ait 31. dönem toplu iş sözleşmesi, Türkşeker Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen törenle imzalandı.

İmza törenine geniş katılım

Törene, Türkşeker Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Muhiddin Şahin, Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Türkiye Şeker Sanayii İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Süslü, sendika ve işveren heyeti üyeleri ile Türkşeker yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, törende yaptığı konuşmada, “Uzun bir sürecin ardından toplu sözleşmemizi başarıyla sonuçlandırmış bulunuyoruz. Bu sözleşme, şeker fabrikalarımızda, makine fabrikalarımızda, tohum fabrikalarımızda ve tüm alanlarda görev yapan emekçi arkadaşlarımız için önemli kazanımlar içeriyor. Sürece yakın ilgi gösteren Türkşeker Genel Müdürlüğümüze, işveren sendikamızın değerli başkanına ve ekibine teşekkür ediyorum. Sanayimize, ülkemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Türkşeker’den işbirliği ve istihdam vurgusu

Türkşeker Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Muhiddin Şahin ise konuşmasında, “Hem işçi hem işveren sendikası olarak iyi bir işbirliği içerisindeyiz. Şeker sanayinin ayakta kalması için tüm taraflar elinden gelen gayreti gösteriyor. Şirketimiz, net aktif varlıkta Türkiye’nin 40’ıncı büyük sanayi şirketi oldu. Ancak daha da önemlisi, istihdamda Türkiye’nin 20’nci büyük şirketi konumuna geldi. Bu toplu sözleşme hem işçilerimiz hem de şirketimiz açısından önemli bir dönemeçtir.” dedi.

Türkşeker, 61 yıldır sürdürdüğü toplu sözleşme geleneğini devam ettirerek hem çalışanların haklarını korumayı hem de ülke sanayisine katkı sağlamayı sürdürüyor.

Yerel Haberler Beşiktaş GAİN’e EuroLeague daveti

Yerel Haberler Şile Belediyesi soruşturmasında 16 şüpheli gözaltına alındı

Yerel Haberler Antalya’da orman işçilerine MYK sınavı yapıldı

Yerel Haberler BHA Genel Müdürü Kaçar, Manavgat’ın değerlerini kaleme aldı

Yerel Haberler Keçiborlu’da hizmet sahada şekilleniyor

Yerel Haberler Gram ve çeyrek altında düşüş rüzgarı

Yerel Haberler Beypazarı’nda 10.250 öğrenci karnelerini aldı

Yerel Haberler Burdur Kızılkaya’da 2026 hasat sezonu başladı

Yerel Haberler Beypazarı Adliyesinde görev süreleri sona eren Hâkim ve Savcılar başka yerlere atandı

Yerel Haberler 39 saniyede kıyameti yaşadılar: Venezuela enkaz altında!

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021