Yerel Haberler - 23.10.2025 - 11:54
ANKARA-BHA
Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), önümüzdeki yıl da emniyetli, kesintisiz ve sürdürülebilir ulaşım hedefiyle projelerine devam edecek. KGM’nin öncelikleri arasında trafik güvenliğini artırmak, otoyol ağını geliştirmek ve denetimleri güçlendirmek bulunuyor.
Yol projelerinde öncelikli hedeflerden biri, ana limanlarla kara ve demir yolu hatlarının entegrasyonu olarak belirlendi. Ayrıca sınır kapılarına uzanan koridorlarda kara yolu yatırımlarının tamamlanması ve ağır taşıt trafiğinin yoğun olduğu güzergâhlarda bölünmüş yol yapımlarının sürdürülmesi planlanıyor.
KGM verilerine göre, 2024 yılı sonunda bölünmüş yol uzunluğu 30 bin 4 kilometreye, tek platformlu yol uzunluğu ise 15 bin 993 kilometreye ulaşacak. Planlamaya göre:
2026’da bölünmüş yol uzunluğu 30 bin 420 kilometre,
2027’de 30 bin 790 kilometre,
2028’de ise 31 bin 250 kilometre olacak.
Otoyol uzunluğunun ise gelecek yıl 3 bin 796 kilometre, 2027’de 3 bin 893 kilometre ve 2028’de 4 bin 330 kilometreyi aşması hedefleniyor.
KGM yalnızca yeni yollar inşa etmeyecek, mevcut altyapının da bakım ve restorasyonunu sürdürecek. 2026’da 20 tarihi köprünün restorasyonu tamamlanacak. Ayrıca her yıl artacak şekilde BSK kaplamalı yolların yenilenmesi planlanıyor.
Denetimlerde de dikkat çeken hedefler yer alıyor. 2026’da 41 milyon aracın ağırlık ve boyut kontrolünden geçirilmesi, 2028’e kadar bu sayının 42 milyona ulaşması öngörülüyor.
Trafik güvenliği ve ulaşım sürekliliğini artırmak amacıyla Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) yatırımları da genişletilecek. 2026’da AUS uygulaması yapılan kesim uzunluğu 80 kilometreye, 2028’de ise 100 kilometreye çıkarılacak.
Bununla birlikte, devlet ve il yollarında haberleşme altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor. KGM, 2026’da 300 kilometrelik, 2028’de ise 450 kilometrelik yeni haberleşme hattı kurmayı planlıyor.
Yerel Haberler Sosyal medya devlerine 3 milyon dolar tazminat
Yerel Haberler Rusya’dan Washington ve Tel Aviv’e çağrı: İran’ın nükleer tesislerine saldırılar durmalı
Yerel Haberler “Yenidoğan çetesi” davasında tutukluluk devam kararı
Yerel Haberler Son kullanma tarihi geçmiş 50 ton tavuk imha edildi
Yerel Haberler Atlas Çağlayan cinayetinde iddianame tamamlandı
Yerel Haberler Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler adliyeye sevk edildi
Yerel Haberler Aksaray Belediyesi yaz spor okulu için start verdi
Yerel Haberler Pitbull saldırısında sahibine 7,5 yıla kadar hapis talebi
Yerel Haberler 20 milyon kişinin verisini çalan hacker çetesi çökertildi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021